Fysio-Fit

Fysio-fit is een groepstraining onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. Er wordt getraind in kleine groepen, aan de hand van persoonlijke trainingsprogramma’s.

De specifieke deskundigheid van de fysiotherapeut zorgt ervoor dat gestelde doelen op optimale en medisch verantwoorde wijze worden behaald.

Wat is het doel van Fysio-Fit?

Doel is het verbeteren van conditie, kracht en lichamelijke belastbaarheid door middel van specifieke training. Dit is gericht op persoonlijke doelstellingen. Fysieke verbeteringen dragen bij aan beter functioneren en beter voelen.

Voor wie is de training bedoeld

 • Voor mensen die gebaat zijn bij deskundige begeleiding, die de begeleiding op een ‘gewone’ sportschool overstijgt. Met name door specialistische medische kennis van de fysiotherapeut/trainer;
 • Voor fysiotherapeutisch uitbehandelde, klachtenvrije cliënten die toch hun conditie en kracht nog verder willen verbeteren
 • Voor iedereen die, ondanks fysieke beperkingen, op verantwoorde wijze zo fit mogelijk wil worden c.q. blijven.

Redenen om deel te nemen

 • Op peil houden van de algehele conditie;
 • Fysiek beter voelen;
 • Meer bewegen en dit ook vol houden;
 • Terugkerende pijnen verminderen c.q. voorkomen;
 • Goed en verantwoord herstellen na een operatie;
 • Weer kunnen sporten na een (sport)blessure;
 • Optimaal in conditie blijven ondanks een ernstige ziekte;
 • Zo lang mogelijk fit blijven tijdens de zwangerschap;
 • Lichamelijke veroudering tegen gaan;
 • Dagelijkse inspanningen (lopen, fietsen e.d.) langer vol kunnen houden;
 • Of één van de andere duizend redenen…

Wanneer

De trainingen worden zowel ‘s avonds als overdag gegeven. In beginsel is dit met een vaste groep op een vast tijdstip. Uiteraard gebeurt dit op basis van wensen en mogelijkheden.

Nuttig om te weten

Deelname aan het Fysio-Fit programma is geen verzekerde zorg. De kosten komen daarom voor eigen rekening.

Omschrijving Tarieven Code
Preventie (Fysio-Fit) (Inclusief 9% BTW)
Fysio-Fitheidscan € 47,35 N.v.t.
Hardloopanalyse € 113,75 N.v.t.
Nieuwe intake Fysio-Fit € 43,30 N.v.t.
Deelname Fysio-Fit per kwartaal € 129,10 N.v.t.
Deelname Fysio-Fit jaarabonnement € 462,20 N.v.t.

Voordat wordt begonnen met het trainen vinden een intakegesprek en een conditietest plaats. Hiervoor kunt u een afspraak maken. Aan de hand van de verkregen informatie wordt in overleg een trainingsprogramma samengesteld, gebaseerd op mogelijkheden en doel(en).

Wanneer is de training?

Maandag
16.30 – 17.30
18.00 – 19.00
19.00 – 20.00

Dinsdag
11.00 – 12.00
12.00 – 13.00
16.30 – 17.30
19.00 – 20.00

Woensdag
09.00 – 10.00
10.00 – 11.00
11.00 – 12.00
14.30 – 15.30
18.00 – 19.00

Donderdag
12.30 – 13.30
15.30 – 16.30
18.00 – 19.00
19.00 – 20.00

Voor meer informatie: klik naar de folder of neem contact op met Inge Vaessen (Fysio-Fit coördinator).

Therapeuten
Maureen Bokdam
Maureen Bokdam
Fysiotherapeut
Big-nummer: 59918540004

Speciale aan­dachts­gebieden: Algemeen fysiotherapeut, shock­wave the­rapie, Handtherapie en medical taping

Vóór haar studie fysiotherapie heeft Maureen eerst de opleiding tot verpleegkundige afgerond. Hierna is zij vanuit haar interesse voor het bewegen en functioneren van het menselijk lichaam doorgestroomd naar de opleiding fysiotherapie.

Als algemeen fysiotherapeut is Maureen breed georiënteerd en behandelt zij alle klachten aan het bewegingsapparaat. Ze wil eerst in brede zin patiënten behandelen en ervaring opdoen voordat zij zich gaat specialiseren in een deelgebied van het vak.

De hulpvraag van de cliënt staat centraal en daaruit maakt Maureen een behandelplan om zo samen met de cliënt te werken naar een gemeenschappelijk doel.

Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

Lees meer
Dionne Breur
Dionne Breur
Algemeen fysiotherapeut
Big-nummer: 49929556904

Speciale aan­dachts­gebi­eden: algemeen fysiotherapeut

Dionne is na een succesvolle afstudeerstage bij Fysiotherapie Het Centrum begonnen als algemeen fysiotherapeute. Ze wil zich in de komende tijd breder oriënteren voordat ze zich verder specialiseert. Dionne heeft een goed luisterend oor en analyserend vermogen waardoor ze cliënt kan helpen bij het herstel van de klachten. Door meer ervaring op te doen en de motivatie om zichzelf te blijven ontwikkelen, wil ze zich verder gaan specialiseren in de toekomst om de cliënt zo nog betere zorg te kunnen leveren.

Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Lees meer
Elize van den Brink
Elize van den Brink
Manueel therapeut
Big-nummer: 39062660404

Speciale aan­dachts­gebieden: Rug­klachten, core sta­bility training, arm- en nek­klachten (KANS) en el­leboog­klachten, dry needling

Manuele therapie is gericht op gespecialiseerd onderzoek en behandeling van de gewrichten (in het bijzonder de wervelkolom). Het letterlijk en figuurlijk persoonlijk contact maken met mensen om samen te kijken waar iemands probleem zit en dit aan te pakken, is voor haar de uitdaging.

Hands-on werken is wat Elize graag doet. Haar doelstelling is om mensen inzicht te geven in hun dagelijkse manier van bewegen en belasten. Door de beweeglijkheid van de gewrichten en de ontspanning van de spieren te verbeteren, zal de hele houding en het bewegen verbeteren. Zo hoopt ze mensen de controle over hun eigen lijf weer terug te kunnen geven.

Aanwezig op maandag, dinsdag en vrijdag

Lees meer
Aniek Schipper
Aniek Schipper
Algemeen fysiotherapeut
Big-nummer: 79927769504

Spe­ciale aan­dachtsgebieden: algemeen fysiotherapeut, schouderklachten, houding gerelateerde klachten, Joint Care bij knie- of heupprothese, echografie, medical taping

Aniek is haar studietijd begonnen met de opleiding Oefentherapie Cesar waarvoor zij in 2017 haar diploma heeft gehaald. Haar hart lag van begin af aan al bij de Fysiotherapie en ze heeft ook deze studie met succes afgerond. Door beide opleidingen te volgen is zij het vak vanuit meerdere perspectieven gaan bekijken, waarbij zij zich naast de algemene fysiotherapie ook richt op het behandelen van houdingsgerelateerde klachten.

Ze vindt het belangrijk om de cliënt bewust te laten worden van zijn of haar manier van bewegen en hem/haar te leren hoe het bewegingspatroon invloed kan hebben op het ontstaan van klachten. Hierbij staat de cliënt en zijn/haar hulpvraag centraal. Ze wil graag ervaring opdoen in de praktijk om zich nog verder te gaan specialiseren binnen de fysiotherapie.

Aanwezig op maandag, donderdag en vrijdag

Lees meer
Inge Vaessen
Inge Vaessen
Fysiotherapeut
Big-nummer: 09911549804

Speciale aan­dachts­gebieden: Ouderen­zorg, ge­speciali­seerd claudicatio-­therapeut, BPPD, Vestibulaire revalidatie

Inge richt zich met name op de ouderenzorg en de daarbij horende klachtenbeelden,
Zoals artrose, claudicatio intermittens en de revalidatie na totale heup- en knieprotheses. Ook verzorgt ze valpreventie voor ouderen. De afgelopen jaren heeft zij zich hierin gespecialiseerd door het volgen van meerdere cursussen.

Inge werkt m.b.t. de totale heup- en knie protheses samen met de orthopeden in de regio en ook is ze actief in het Claudicationetwerk.

Inge’s therapeutische doelstelling is om de kwaliteit van leven voor de cliënt zo optimaal te krijgen en/of te kunnen behouden.

Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

Lees meer
Nathalie Valentine Istas-van Doremalen
Nathalie Valentine Istas-van Doremalen
Algemeen fysiotherapeut
Big-nummer: 99934352204

Speciale aan­dachts­gebieden: Algemeen Fysiotherapeut

Nathalie is als algemeen fysiotherapeut breed georiënteerd en heeft een speciale interesse in de neurologische- en geriatrische fysiotherapie.

Lees meer

Ons team

Benieuwd naar de verhalen en de gezichten achter onze praktijk? Leer ons beter kennen.

Bekijk ons team


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws in de zorg en onze praktijk? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Samenwerkingen