Team

Speciale aandachtsgebieden: financiële administratie, personeelszaken, alle voorkomende werkzaamheden
Vanuit haar opleiding tot directiesecretaresse ontwikkelde Jeannette zich tot planner en managementsecretaresse bij een internationaal bedrijf, om vervolgens in 2005 over te stappen naar Fysiotherapie Het Centrum.
Jeannette houdt er van om de spin in het web te zijn, te ontzorgen en te regelen.
Aanwezig op maandag t/m donderdag *
* tussen 08:00 en 14.00
uur

Speciale aandachtsgebieden: Planning, verwerking van gegevens en administratieve taken.
Vanuit eerdere werkervaring als receptioniste heeft Vanessa haar klantvriendelijkheid meegenomen naar onze praktijk. Ze beleeft veel plezier aan het persoonlijk contact met cliënten. Ze zal u dan ook vriendelijk en met een glimlach te woord staan.
Vanessa helpt u graag met vragen over onze fysiotherapeutische behandelingen,bij het maken van een afspraak of het wijzigen hiervan.
Aanwezig op dinsdag t/m vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur

Speciale aandachtsgebieden: planning, verwerking van
gegevens.
Willy van Elk-van Ussen ondersteunt het secretariaat en administratie.
Aanwezig op maandag van 8.00 uur tot 17.00 uur

Vanuit haar eerdere werkervaring als verkoopster weet Dunja als geen
ander hoe zij cliënten moet benaderen. Klantvriendelijkheid staat bij haar hoog in het
vaandel. Ze zal u altijd vriendelijk en met een glimlach te woord staan.
Aanwezig op
maandagen en donderdagen *
-
tussen 08:00 en 13.00 uur

Speciale aandachtsgebieden: algemeen fysiotherapeut
Dionne is werkzaam als algemeen fysiotherapeute en is bezig met de master voor Oncologische fysiotherapie. Hierbij richt ze zich op de revalidatie van patiënten met oncologische klachten voor, gedurende en na een behandeling van de medisch specialist. Dionne heeft een goed luisterend oor en analyserend vermogen waardoor ze cliënt kan helpen bij het herstel van de klachten.
Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Speciale aandachtsgebieden: Algemene manuele therapie, sportgerelateerde klachten, orofaciale therapie
Na het CIOS volgde René achtereenvolgens een studie fysiotherapie, manuele therapie en Master manuele therapie.
Binnen de fysiotherapie/manuele therapie houdt hij zich bezig met problemen op het gebied van bewegen. Hij probeert samen met de cliënt de hulpvraag te formuleren om vervolgens zo actief mogelijk samen een behandelplan op te stellen. Een van de belangrijkste taken van de therapeut is het coachen en de cliënt te stimuleren om zelf met zijn bewegingsprobleem aan de slag te gaan.
Aanwezig op maandag t/m donderdag

Speciale aandachtsgebieden: chronische lage rugklachten,
arbeidsgerelateerde klachten, schouder- en spiergerelateerde klachten, dry needling,
Medical Taping, shockwave therapie
Ronald ziet het herstel van en de hulp aan de cliënt als de leidende
factor. Daarnaast richt hij zich op de werkende mens op de werkvloer. Dus aan het bureau, in
de fabriek of in alle andere situaties waarin werk- en houdingsgerelateerde klachten
voorkomen.
Daarbij kan ook dry needling als onderdeel van de behandeling worden
uitgevoerd. Hiermee kan het herstel op een positieve manier worden beïnvloed.
Ronald is twee ochtenden in de week aanwezig als arbeidsfysiotherapeut bij de Koninklijke Gazelle B.V. en een ochtend per week aanwezig als arbeidsfysiotherapeut bij Smart Packaging Solutions in Loenen om de medewerkers op locatie te behandelen en advies te geven ten aanzien van preventie van klachten.
Aanwezig op maandag t/m vrijdag

Speciale aandachtsgebieden: Rugklachten, core stability training, arm- en nekklachten (KANS) en elleboogklachten, dry needling
Manuele therapie is gericht op gespecialiseerd onderzoek en behandeling van de gewrichten (in het bijzonder de wervelkolom). Het letterlijk en figuurlijk persoonlijk contact maken met mensen om samen te kijken waar iemands probleem zit en dit aan te pakken, is voor haar de uitdaging.
Hands-on werken is wat Elize graag doet. Haar doelstelling is om mensen inzicht te geven in hun dagelijkse manier van bewegen en belasten. Door de beweeglijkheid van de gewrichten en de ontspanning van de spieren te verbeteren, zal de hele houding en het bewegen verbeteren. Zo hoopt ze mensen de controle over hun eigen lijf weer terug te kunnen geven.
Aanwezig op maandag, dinsdag en vrijdag

Speciale aandachtsgebieden: Schouder, echografie, elleboog, knie, enkel en voet, shockwave therapie, Acute- en chronische hyperventilatie en Dysfunctioneel ademhalen
Jesse is van jongs af aan een fanatiek sporter en kent de gedachtewereld van (top)sporters dus goed. Optimaal begeleiden van geblesseerde sporters tijdens de revalidatie staat voor Jesse centraal. Met als uiteindelijke doel een zo snel mogelijke, verantwoorde ‘return to sport’.
Jesse richt zich met name op de behandeling van klachten in schouders, knieën, enkels en voeten. Hij neemt deel aan netwerken (op het gebied van schouder-, elleboog-, knie-, enkel- en voetklachten en sportrevalidatie) en werkt nauw samen met orthopeden in de regio. Ook verzorgt hij een keer per maand een sportspreekuur bij VV Dieren.
Jesse stelt de hulpvraag van de cliënt centraal. Het maakt geen verschil of het dan gaat om het herwinnen van een dagelijkse activiteit of om een eventuele terugkeer naar (top)sport. Het doel is om de hulpvraag samen zo goed mogelijk te beantwoorden en de gezamenlijke doelstelling te realiseren.
Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

Speciale aandachtsgebieden: Nekgerelateerde hoofdpijn en -duizeligheid, wervelkolom gerelateerde klachten, cardiovasculair risicomanagement, dry needling en gesuperviseerde looptherapie bij claudicatio intermittens
Tijdens zijn opleiding fysiotherapie kwam Martin al snel in contact met de manuele therapie en stond versteld van de extra mogelijkheden die deze therapievorm toevoegde aan het therapeutisch handelen. Reden om zich te specialiseren in de manuele therapie.
Martin is lid van Chronisch Zorgnet (een gespecialiseerd netwerk van fysiotherapeuten en vaatchirurgen) en neemt deel in twee regionale netwerken, namelijk in Apeldoorn en (als kartrekker) in de regio Zutphen Deventer.
Doelstelling van Martin is om de mens te benaderen vanuit zijn/haar eigen beleving. Naast de cliënt staan en hem of haar helpen zoeken naar de oplossing van het probleem, of dit nu op biomechanisch, participatie- of activiteitenniveau is. Zo hoopt hij samen met zijn cliënten de sleutel(s) te vinden die hen weer zonder zorgen in beweging kunnen laten komen!
Aanwezig op maandag t/m vrijdag

Speciale aandachtsgebieden: Handtherapie, maken van spalken voor pols en hand, COPD, duizeligheidsklachten, TENS
Ellen is handtherapeut en longfysiotherapeut. De uitdaging voor Ellen binnen de handtherapie is diagnostiek en behandeling in meerdere situaties: zowel spontaan ontstane klachten als na trauma’s en/of operaties. Ook patiënten motiveren om te blijven oefenen en uiteindelijk een goed herstel te ervaren is een belangrijk onderdeel van haar behandeling. Samen met de cliënt uitvinden waardoor hij/zij problemen in het bewegen heeft en hoe dit kan worden aangepakt is daarbij haar drijfveer. Het is daarbij belangrijk dat mensen hierbij zelf een goed inzicht in hun klachten hebben of krijgen.
Het maken van spalken ziet Ellen als een grote toevoeging aan de behandeling.
Fysiotherapie bij COPD richt zich op begeleiding op het gebied van omgang met longklachten en het trainen voor het behoud van conditie en activiteitenniveau.
Ellen is lid van Handennetwerk Rijnstate, het COPD-netwerk, en Kenniscentrum Duizeligheid Apeldoorn.
Aanwezig op maandag t/m donderdag

Speciale aandachtsgebieden: Centrale- en perifere zenuwaandoeningen, zoals een beroerte (CVA, TIA), Multiple Sclerose, ziekte van Parkinson, dwarslaesie of polyneuropathie
Als docent Lichamelijke Opvoeding was Mark al geïnteresseerd in de bewegende mens. Als fysiotherapeut is hij zich gaan specialiseren in afwijkingen van het ‘normale’ bewegen op basis van neurologische aandoeningen. Om zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen volgt hij regelmatig cursussen binnen dit aandachtsgebied.
Bij de behandeling van neurologische aandoeningen is (interdisciplinaire) samenwerking van groot belang. Daarom participeert Mark in het ParkinsonNet, MS-Zorg Nederland, CVA-netwerk Arnhem en Apeldoorn/Zutphen. Binnen de regio Dieren werkt hij nauw samen met ergotherapie, logopedie, thuiszorg, huisartsen en gespecialiseerde verpleegkundigen in de omringende ziekenhuizen.
Mark is tevens geregistreerd McKenzie-therapeut. De McKenzie-methode als behandelvorm voor de wervelkolom sprak hem erg aan omdat hierbij uitgegaan wordt van zelfredzaamheid van de patiënt. Na een geprotocolleerd onderzoek wordt de patiënt geleerd via een actief oefenprogramma en houdingscorrecties zijn klachten te verminderen en daarna zelf onder controle te houden.
(Aanwezig op dinsdag t/m vrijdag)

Speciale aandachtsgebieden: ouderdomsklachten zoals: moeite met
balans / lopen / opstaan, revalidatie na een totale heup en / of knie, artrose
gerelateerde klachten en valpreventie, BPPD, Vestibulaire revalidatie
Door tijdens haar fysiotherapie-opleiding en de daaraan gekoppelde stages ervaring op te doen in de ouderenzorg werd het Marloes duidelijk dat haar interesse bij de doelgroep ‘ouderen’ lag. Tijdens haar werk werd dit bevestigd. Om zich nog meer in de doelgroep te verdiepen startte zij met de masteropleiding fysiotherapie in de geriatrie.
Door multidisciplinair samen te werken met andere behandelaars (ergotherapeuten, diëtisten, logopedisten, huisartsen en specialisten), verzorgend personeel en naasten van de cliënt kan zij de zorg zo effectief en efficiënt mogelijk begeleiden.
De hulpvraag van de cliënt staat altijd centraal. Ook al bestaat er
een groot verschil in hulpvragen; uiteindelijk weer hervatten van sport of weer zelfstandig
kunnen opstaan uit een stoel, het streven is altijd om samen het doel te
behalen.
Marloes’ doelstelling is om iemand weer zo optimaal mogelijk te laten
functioneren in de samenleving of in zijn/haar vertrouwde leefomgeving.
Aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdag

Speciale aandachtsgebieden: algemeen fysiotherapeut, schouderklachten, houding gerelateerde klachten, Joint Care bij knie- of heupprothese, echografie, medical taping
Aniek is haar studietijd begonnen met de opleiding Oefentherapie Cesar waarvoor zij in 2017 haar diploma heeft gehaald. Haar hart lag van begin af aan al bij de Fysiotherapie en ze heeft ook deze studie met succes afgerond. Door beide opleidingen te volgen is zij het vak vanuit meerdere perspectieven gaan bekijken, waarbij zij zich naast de algemene fysiotherapie ook richt op het behandelen van houdingsgerelateerde klachten.
Ze vindt het belangrijk om de cliënt bewust te laten worden van zijn of haar manier van bewegen en hem/haar te leren hoe het bewegingspatroon invloed kan hebben op het ontstaan van klachten. Hierbij staat de cliënt en zijn/haar hulpvraag centraal.
Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Speciale aandachtsgebieden: Schouder- en knierevalidatie, hardloopanalyse, shockwave therapie, echografie, medical taping
Inge is een enthousiast hardloper, triatleet en kajakker en weet daardoor zelf hoe belangrijk het sporten voor iemand kan zijn. Als sportfysiotherapeut werkt ze samen met de geblesseerde sporter aan het herstel met “return to sport” als doel.
Ze verzorgt bij de Dierense voetbalverenigingen maandelijks een sportspreekuur op locatie.
Naast sportrevalidatie houdt Inge zich onder andere bezig met de behandeling van schouder- en knieklachten.
Door deel te nemen aan netwerken en regelmatig na te scholen blijft Inge op de hoogte van ontwikkelingen op haar vakgebied. Samen met de cliënt werkt ze, met behulp van een op maat gemaakt behandelplan, toe naar het einddoel dat gezamenlijk wordt opgesteld.
Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Speciale aandachtsgebieden: Ouderenzorg, gespecialiseerd
claudicatio-therapeut, BPPD, Vestibulaire revalidatie
Inge richt zich met name op de ouderenzorg en de daarbij horende
klachtenbeelden,
Zoals artrose, claudicatio intermittens en de revalidatie na totale
heup- en knieprotheses. Ook verzorgt ze valpreventie voor ouderen. De afgelopen jaren heeft
zij zich hierin gespecialiseerd door het volgen van meerdere cursussen.
Inge werkt m.b.t. de totale heup- en knie protheses samen met de orthopeden in de regio en ook is ze actief in het Chronisch Zorgnet.
Inge’s therapeutische doelstelling is om de kwaliteit van leven voor de cliënt zo optimaal te krijgen en/of te kunnen behouden.
Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

Speciale aandachtsgebieden: wervelkolom gerelateerde klachten, hoofdpijnklachten, bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap, voorkeurshoudingen bij baby’s, Dry Needling
Na Jolanda’s studie kwam zij veel in aanraking met nek- en rugklachten. Dit wekte bij haar de interesse op dit gebied waardoor zij koos voor de specialisatie in de manueel therapie en kindermanueeltherapie.
Jolanda vindt het erg fijn om samen met mensen te werken aan het gezondheidsprobleem waarvoor ze zich melden. Daarbij ervaart ze het ook als heel erg dankbaar werk. Dit omdat ze als therapeut samen met de cliënt het behandelplan opstelt en uitvoert en dus het gehele proces volgt, tot het uiteindelijke hoofddoel zo goed mogelijk is bereikt.
Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Speciale aandachtsgebieden: Stressgerelateerde klachten, onverklaarde lichamelijke klachten, chronische pijn, verlies- en rouwklachten, hyperventilatie, angst- en/of depressieve klachten, traumabehandeling en EMDR
Radboud heeft de relatie tussen lichaam en geest in zijn werk altijd als het meest boeiend ervaren. Voor hem is het letterlijk en figuurlijk ‘in beweging zijn’ een inspirerend gegeven. Radbouds aanpak kenmerkt zich door een rustige aandacht voor hoofd, hart en lichaam. Hij pakt graag klachten in samenwerking met de cliënt aan.
In de loop der jaren volgde hij vele opleidingen en cursussen. Hij is erg enthousiast over bijvoorbeeld de systemische aanpak Familieopstellingen en over Voice Dialogue. Naast deze methoden benut hij veel expertise uit de NARM opleiding, die inzicht geeft over lichamelijke klachten in relatie tot persoonlijke ontwikkelingsstijlen.
Radboud is bij de volgende netwerken aangesloten: Netwerk Psychosomatische Therapie Stedendriehoek, Netwerk Chronische Pijn.
Aanwezig op maandag, woensdag en donderdag

Speciale aandachtsgebieden: Algemeen Therapeut en ze is gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson.
Nathalie is als algemeen fysiotherapeut breed georiënteerd en heeft een speciale interesse in de neurologische- en geriatrische fysiotherapie. Ze is geschoold Parkinsontherapeute en daarvoor aangesloten bij het ParkinsonNet. Bij de behandeling van neurologische aandoeningen is (interdisciplinaire) samenwerking van groot belang. Binnen de regio Dieren werkt ze nauw samen met ergotherapie, logopedie, thuiszorg, huisartsen en gespecialiseerde verpleegkundigen in de omringende ziekenhuizen.
Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

Speciale aandachtsgebieden: Algemeen fysiotherapeut, shockwave
therapie, Handtherapie en medical taping
Vóór haar studie fysiotherapie heeft Maureen eerst de opleiding tot verpleegkundige afgerond. Hierna is zij vanuit haar interesse voor het bewegen en functioneren van het menselijk lichaam doorgestroomd naar de opleiding fysiotherapie.
Als algemeen fysiotherapeut is Maureen breed georiënteerd en behandelt zij alle klachten aan het bewegingsapparaat. Ze wil eerst in brede zin patiënten behandelen en ervaring opdoen voordat zij zich gaat specialiseren in een deelgebied van het vak.
De hulpvraag van de cliënt staat centraal en daaruit maakt Maureen een behandelplan om zo samen met de cliënt te werken naar een gemeenschappelijk doel.
Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

Speciale aandachtsgebieden: Fysio-Fit
Yosbert is nu werkzaam als Fysio-Fit trainer en is bijna afgestudeerd als fysiotherapeut. Hij zal na zijn afstuderen ook als fysiotherapeut bij ons in de praktijk starten.
Aanwezig op woensdagen van 9 uur tot 12.00 uur