Fitheidscan

Bewegen is gezond, dat is wetenschappelijk meer dan afdoende aangetoond. Van belang is wel, om stil te staan hoeveel of hoe weinig bewegen noodzakelijk c.q. gewenst is. De Fitheidscan geeft inzicht in de algehele fitheid. Ook huisartsen verwijzen hun patiënten door voor deze scan.

Wat houdt de Fitheidscan in?

Het afnemen van de Fitheidscan duurt circa 45 minuten. De scan bestaat uit vijf stappen waarin alle onderdelen naar voren komen die te maken hebben met persoonlijke fitheid.

  • Invullen van een vragenlijst
  • Conditietest
  • Krachtmeting;
  • Bloeddrukmeting
  • Lichaamssamenstelling
  • Na de test: bespreken van de uitslag

De Fitheidscan vindt plaats onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Voor wie is de Fitheidscan?

De Fitheidscan is bedoeld voor iedereen die ouder is dan achttien jaar en die wil weten hoe het gesteld is met zijn of haar fitheid.

Nuttig om te weten

Wanneer u een aanvullende verzekering heeft bij Menzis kunt u eenmaal per kalenderjaar gratis de Fitheidscan doen. Voor verzekerden bij andere maatschappijen bedragen de kosten €39,50. Deze komen voor eigen rekening.

Afspraken voor de Fitheidscan zijn te maken via de secretaresse, iedere dag tussen 08.00 en 13.00 uur op kantoor of telefonisch: 0313 – 414 866.

Stappen voor Fitheidscan Menzis Verzekerden

Downloads Fitheidsscan
Therapeut
Marloes Lindner
Marloes Lindner
Geriatrie fysiotherapeut
Big-nummer: 59920038304

Speciale aandachts­gebieden: ouderdoms­klachten zoals: moeite met balans / lopen / opstaan, reva­lida­tie na een totale heup en / of knie, artrose gere­la­teer­de klachten en val­preventie, BPPD, Vestibulaire revalidatie

Door tijdens haar fysiotherapie-opleiding en de daaraan gekoppelde stages ervaring op te doen in de ouderenzorg werd het Marloes duidelijk dat haar interesse bij de doelgroep ‘ouderen’ lag. Tijdens haar werk werd dit bevestigd. Om zich nog meer in de doelgroep te verdiepen startte zij met de masteropleiding fysiotherapie in de geriatrie.

Door multidisciplinair samen te werken met andere behandelaars (ergotherapeuten, diëtisten, logopedisten, huisartsen en specialisten), verzorgend personeel en naasten van de cliënt kan zij de zorg zo effectief en efficiënt mogelijk begeleiden.

De hulpvraag van de cliënt staat altijd centraal. Ook al bestaat er een groot verschil in hulpvragen; uiteindelijk weer hervatten van sport of weer zelfstandig kunnen opstaan uit een stoel, het streven is altijd om samen het doel te behalen.
Marloes’ doelstelling is om iemand weer zo optimaal mogelijk te laten functioneren in de samenleving of in zijn/haar vertrouwde leefomgeving.

Aanwezig op maandag, donderdag en vrijdag

Lees meer

Ons team

Benieuwd naar de verhalen en de gezichten achter onze praktijk? Leer ons beter kennen.

Bekijk ons team


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws in de zorg en onze praktijk? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Samenwerkingen