Snel naar…
- ›
- ›
- ›
- ›
Bewegen is gezond, dat is wetenschappelijk meer dan afdoende aangetoond. Van belang is wel, om stil te staan hoeveel of hoe weinig bewegen noodzakelijk c.q. gewenst is. De Fitheidscan geeft inzicht in de algehele fitheid. Ook huisartsen verwijzen hun patiënten door voor deze scan.
Het afnemen van de Fitheidscan duurt circa 45 minuten. De scan bestaat uit vijf stappen waarin alle onderdelen naar voren komen die te maken hebben met persoonlijke fitheid.
De Fitheidscan vindt plaats onder begeleiding van een fysiotherapeut.
De Fitheidscan is bedoeld voor iedereen die ouder is dan achttien jaar en die wil weten hoe het gesteld is met zijn of haar fitheid.
Wanneer u een aanvullende verzekering heeft bij Menzis kunt u eenmaal per kalenderjaar gratis de Fitheidscan doen. Voor verzekerden bij andere maatschappijen bedragen de kosten €39,50. Deze komen voor eigen rekening.
Afspraken voor de Fitheidscan zijn te maken via de secretaresse, iedere dag tussen 08.00 en 13.00 uur op kantoor of telefonisch: 0313 – 414 866.
Speciale aandachtsgebieden: COPD, Duizeligheid, Ouderenzorg
Gerdien is algemeen fysiotherapeut en heeft vanuit haar ervaring affiniteit ontwikkeld met de ouderenzorg en zich op dit gebied gespecialiseerd middels verschillende cursussen. Met deze kennis behandelt zij in de praktijk mensen met o.a. neurologische aandoeningen, artrose, heup- en knieprothesen, duizeligheidsklachten en TENS. Daarnaast heeft zij zich middels cursussen verder gespecialiseerd op het gebied van de COPD. Ook is ze actief in het ParkinsonNet.
Gerdien vindt het belangrijk dat iedere cliënt de voor hem of haar optimale zorg krijgt. Hierbij tracht ze altijd, samen met de cliënt, het hoogst haalbare na te streven, ondanks de beperkingen die kunnen bestaan.
Aanwezig op dinsdag, woensdag en vrijdag
Speciale aandachtsgebieden: ouderdomsklachten zoals: moeite met balans / lopen / opstaan, revalidatie na een totale heup en / of knie, artrose gerelateerde klachten en valpreventie, BPPD, Vestibulaire revalidatie
Door tijdens haar fysiotherapie-opleiding en de daaraan gekoppelde stages ervaring op te doen in de ouderenzorg werd het Marloes duidelijk dat haar interesse bij de doelgroep ‘ouderen’ lag. Tijdens haar werk werd dit bevestigd. Om zich nog meer in de doelgroep te verdiepen startte zij met de masteropleiding fysiotherapie in de geriatrie.
Door multidisciplinair samen te werken met andere behandelaars (ergotherapeuten, diëtisten, logopedisten, huisartsen en specialisten), verzorgend personeel en naasten van de cliënt kan zij de zorg zo effectief en efficiënt mogelijk begeleiden.
De hulpvraag van de cliënt staat altijd centraal. Ook al bestaat er een groot verschil in hulpvragen; uiteindelijk weer hervatten van sport of weer zelfstandig kunnen opstaan uit een stoel, het streven is altijd om samen het doel te behalen.
Marloes’ doelstelling is om iemand weer zo optimaal mogelijk te laten functioneren in de samenleving of in zijn/haar vertrouwde leefomgeving.
Aanwezig op maandag t/m donderdag