Dry Needling
Dry needling is een techniek waarbij een zeer dun naaldje door de huid en spier direct in een triggerpoint wordt geprikt. Zo’n triggerpoint is een zeer plaatselijke verharde en pijnlijke plek (een ‘knoop’) in een spier, die de oorzaak kan zijn van allerlei pijnklachten. Omdat er geen vloeistof wordt geïnjecteerd spreken we van dry needling.
Om welke klachten gaat het?
- Lokale pijn in een spier, met of zonder uitstraling
- Bewegingsbeperkingen en/of stijfheid
- Verminderde kracht in een spier door triggerpoints
- Pijnklachten en pijnontwijkend gedrag
- Reacties zoals zweten, duizeligheid, licht in het hoofd, wazig zien, rillerig zijn of koude handen
- Tintelingen in arm/been, hoofdpijn, duizeligheid
Wat doet de behandelaar, waar bestaat de behandeling uit?
Via het gericht prikken met een naaldje wordt de spierverharding losgemaakt. Het inbrengen van het naaldje is niet voelbaar. Als de spierverharding wordt aangeprikt kan het zijn dat de spier kort aanspant. Dat geeft kortdurend een soort krampgevoel en kan gepaard gaan met wat lokale pijn en soms ook uitstralende pijn. Daarna ontspant de spier zich meestal direct. Cliënten krijgen oefeningen voor thuis mee om de verbeterde beweeglijkheid die is ontstaan te handhaven.
Nuttig om te weten
Deze methode maakt deel uit van de algehele behandeling fysiotherapie. Indien de aanvullende verzekering fysiotherapie dekt, vallen ook de kosten voor dry needling hieronder.

Speciale aandachtsgebieden: chronische lage rugklachten, arbeidsgerelateerde klachten, schouder- en spiergerelateerde klachten, dry needling, Medical Taping, shockwave therapie
Ronald ziet het herstel van en de hulp aan de cliënt als de leidende factor. Daarnaast richt hij zich op de werkende mens op de werkvloer. Dus aan het bureau, in de fabriek of in alle andere situaties waarin werk- en houdingsgerelateerde klachten voorkomen.
Daarbij kan ook dry needling als onderdeel van de behandeling worden uitgevoerd. Hiermee kan het herstel op een positieve manier worden beïnvloed.
Ronald is twee ochtenden in de week aanwezig als arbeidsfysiotherapeut bij de Koninklijke Gazelle B.V. om de medewerkers op locatie te behandelen en advies te geven ten aanzien van preventie van klachten.
Aanwezig op maandag t/m vrijdag

Speciale aandachtsgebieden: Rugklachten, core stability training, arm- en nekklachten (KANS) en elleboogklachten, dry needling
Manuele therapie is gericht op gespecialiseerd onderzoek en behandeling van de gewrichten (in het bijzonder de wervelkolom). Het letterlijk en figuurlijk persoonlijk contact maken met mensen om samen te kijken waar iemands probleem zit en dit aan te pakken, is voor haar de uitdaging.
Hands-on werken is wat Elize graag doet. Haar doelstelling is om mensen inzicht te geven in hun dagelijkse manier van bewegen en belasten. Door de beweeglijkheid van de gewrichten en de ontspanning van de spieren te verbeteren, zal de hele houding en het bewegen verbeteren. Zo hoopt ze mensen de controle over hun eigen lijf weer terug te kunnen geven.
Aanwezig op dinsdag, woensdag en vrijdag

Speciale aandachtsgebieden: wervelkolom gerelateerde klachten, hoofdpijnklachten, bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap, voorkeurshoudingen bij baby’s, Dry Needling
Na Jolanda’s studie kwam zij veel in aanraking met nek- en rugklachten. Dit wekte bij haar de interesse op dit gebied waardoor zij koos voor de specialisatie in de manueel therapie en kindermanueeltherapie.
Jolanda vindt het erg fijn om samen met mensen te werken aan het gezondheidsprobleem waarvoor ze zich melden. Daarbij ervaart ze het ook als heel erg dankbaar werk. Dit omdat ze als therapeut samen met de cliënt het behandelplan opstelt en uitvoert en dus het gehele proces volgt, tot het uiteindelijke hoofddoel zo goed mogelijk is bereikt.
Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Speciale aandachtsgebieden: Manueel therapie, voornamelijk gericht op nek- en hoofdpijn. Kaakfysiotherapie. Dry-Needling.
In 2019 is Tim afgestudeerd als manueeltherapeut aan de SOMT. Met deze specialisatie richt hij zich op wervelkolomgerelateerde klachten en beperkingen, met speciale aandacht voor nek-, hoofd- en kaakpijn.
Daarnaast behandeld Tim ook knie-, heup-, en enkelklachten en werkt hij op dit gebied nauw samen met de orthopeden en huisartsen in de regio.
Tim’s drijfveer is het zo goed mogelijk helpen van de cliënt, door diens (hulp)vraag centraal te stellen. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan opgesteld om samen het gestelde doel te behalen.
Aanwezig op maandag, dinsdag woensdag en vrijdag