Wat is arbeidsfysiotherapie

Arbeidsfysiotherapie is gericht op het voorkomen c.q. behandelen van gezondheidsproblemen op de werkplek, het verminderen en/of herstellen van arbeidsgerelateerde klachten en ondersteuning bij re-integratie van (langdurig) zieke werknemers.

Om welke klachten gaat het?

De werkplek en/of tijdens het werk uitgevoerde handelingen kunnen overbelasting veroorzaken, die zich met name uit in pijn en stijfheid. Oorzaken hiervoor zijn onder meer:

  • Verkeerde werkplek;
  • Slechte werkhouding;
  • Niet correct uitvoeren van belastende handelingen;
  • Werkdruk;
  • Stress.

Nuttig om te weten

Fysiotherapie Het Centrum beschikt over een eigen trainingscentrum voor individuele- en groepstrainingen.

Therapeut
Ronald Geerdes
Ronald Geerdes
Arbeidsfysiotherapeut
Big-nummer: 29033628304

Speciale aan­dachts­gebieden: chroni­sche lage rug­klachten, ar­beids­gerel­ateerde klachten, schouder- en spier­gerela­teerde klachten, dry needling, Medical Taping, shock­wave the­rapie

Ronald ziet het herstel van en de hulp aan de cliënt als de leidende factor. Daarnaast richt hij zich op de werkende mens op de werkvloer. Dus aan het bureau, in de fabriek of in alle andere situaties waarin werk- en houdingsgerelateerde klachten voorkomen.
Daarbij kan ook dry needling als onderdeel van de behandeling worden uitgevoerd. Hiermee kan het herstel op een positieve manier worden beïnvloed.

Ronald is twee ochtenden in de week aanwezig als arbeidsfysiotherapeut bij de Koninklijke Gazelle B.V. om de medewerkers op locatie te behandelen en advies te geven ten aanzien van preventie van klachten.

Aanwezig op maandag t/m vrijdag

Lees meer

Ons team

Benieuwd naar de verhalen en de gezichten achter onze praktijk? Leer ons beter kennen.

Bekijk ons team


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws in de zorg en onze praktijk? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Samenwerkingen