Fysiotherapie bij knie- of heupprothese

Fysiotherapie bij knie- of heupprothese richt zich op patiënten die een knie- of heupprothese krijgen en/of hebben gehad. Dus zowel het voor- als natraject van een operatie.

Waar richt de therapie zich op?

Vóór de operatie richt de therapie zich op het voorbereiden op de operatie. Dit doen we d.m.v. een bezoek aan huis zodat we de thuissituatie kunnen beoordelen. Verder geven we alle informatie over de operatie en wat u van de ingreep kunt verwachten. Daarnaast: aanleren/oefenen van kruklopen en indien nodig ook het leren traplopen met krukken. Na de operatie is de behandeling gericht op het herstellen van de functie van het geopereerde gewricht, waarbij de hulpvraag van de patiënt centraal staat.

Om welke klachten gaat het?

Vóór de operatie behandelen we vooral klachten als gevolg van artrose, of door andere oorzaken ontstane gewrichtsbeschadigingen in kniëen en heupen. Na de operatie zijn de klachten meestal: operatiepijn, verlies van beweeglijkheid van het gewricht en ook verlies van kracht en conditie.

Wat doet de gespecialiseerde therapeut, waar kan de behandeling uit bestaan?

De behandelingen na de operatie bestaan uit het begeleiden van het natraject. Dit doen we d.m.v. oefentherapie en looptrainingen, maar tevens voeren wij  wondcontroles en dergelijke uit. Afhankelijk van de situatie vindt dit plaats in de thuissituatie of op de praktijk.

Nuttig om te weten

We werken samen met het Gelre Ziekenhuis Zutphen. Bijzonder aan deze samenwerking is dat er gewerkt wordt met een zorgmap. Dat moet worden Bijzonder aan deze samenwerking is dat er gewerkt wordt met korte lijnen. Daarnaast werken we ook nauw samen met het Rijnstate Ziekenhuis. Maar dit valt niet onder de noemer van het  “Joint Care” programma.

Therapeuten
Dionne Breur
Dionne Breur
Algemeen fysiotherapeut
Big-nummer: 49929556904

Speciale aan­dachts­gebi­eden: algemeen fysiotherapeut

Dionne is na een succesvolle afstudeerstage bij Fysiotherapie Het Centrum begonnen als algemeen fysiotherapeute. Ze wil zich in de komende tijd breder oriënteren voordat ze zich verder specialiseert. Dionne heeft een goed luisterend oor en analyserend vermogen waardoor ze cliënt kan helpen bij het herstel van de klachten. Door meer ervaring op te doen en de motivatie om zichzelf te blijven ontwikkelen, wil ze zich verder gaan specialiseren in de toekomst om de cliënt zo nog betere zorg te kunnen leveren.

Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Lees meer
Marloes Lindner
Marloes Lindner
Geriatrie fysiotherapeut
Big-nummer: 59920038304

Speciale aandachts­gebieden: ouderdoms­klachten zoals: moeite met balans / lopen / opstaan, reva­lida­tie na een totale heup en / of knie, artrose gere­la­teer­de klachten en val­preventie, BPPD, Vestibulaire revalidatie

Door tijdens haar fysiotherapie-opleiding en de daaraan gekoppelde stages ervaring op te doen in de ouderenzorg werd het Marloes duidelijk dat haar interesse bij de doelgroep ‘ouderen’ lag. Tijdens haar werk werd dit bevestigd. Om zich nog meer in de doelgroep te verdiepen startte zij met de masteropleiding fysiotherapie in de geriatrie.

Door multidisciplinair samen te werken met andere behandelaars (ergotherapeuten, diëtisten, logopedisten, huisartsen en specialisten), verzorgend personeel en naasten van de cliënt kan zij de zorg zo effectief en efficiënt mogelijk begeleiden.

De hulpvraag van de cliënt staat altijd centraal. Ook al bestaat er een groot verschil in hulpvragen; uiteindelijk weer hervatten van sport of weer zelfstandig kunnen opstaan uit een stoel, het streven is altijd om samen het doel te behalen.
Marloes’ doelstelling is om iemand weer zo optimaal mogelijk te laten functioneren in de samenleving of in zijn/haar vertrouwde leefomgeving.

Aanwezig op maandag, donderdag en vrijdag

Lees meer
Aniek Schipper
Aniek Schipper
Algemeen fysiotherapeut
Big-nummer: 79927769504

Spe­ciale aan­dachtsgebieden: algemeen fysiotherapeut, schouderklachten, houding gerelateerde klachten, Joint Care bij knie- of heupprothese, echografie, medical taping

Aniek is haar studietijd begonnen met de opleiding Oefentherapie Cesar waarvoor zij in 2017 haar diploma heeft gehaald. Haar hart lag van begin af aan al bij de Fysiotherapie en ze heeft ook deze studie met succes afgerond. Door beide opleidingen te volgen is zij het vak vanuit meerdere perspectieven gaan bekijken, waarbij zij zich naast de algemene fysiotherapie ook richt op het behandelen van houdingsgerelateerde klachten.

Ze vindt het belangrijk om de cliënt bewust te laten worden van zijn of haar manier van bewegen en hem/haar te leren hoe het bewegingspatroon invloed kan hebben op het ontstaan van klachten. Hierbij staat de cliënt en zijn/haar hulpvraag centraal. Ze wil graag ervaring opdoen in de praktijk om zich nog verder te gaan specialiseren binnen de fysiotherapie.

Aanwezig op maandag, donderdag en vrijdag

Lees meer
Inge Vaessen
Inge Vaessen
Fysiotherapeut
Big-nummer: 09911549804

Speciale aan­dachts­gebieden: Ouderen­zorg, ge­speciali­seerd claudicatio-­therapeut, BPPD, Vestibulaire revalidatie

Inge richt zich met name op de ouderenzorg en de daarbij horende klachtenbeelden,
Zoals artrose, claudicatio intermittens en de revalidatie na totale heup- en knieprotheses. Ook verzorgt ze valpreventie voor ouderen. De afgelopen jaren heeft zij zich hierin gespecialiseerd door het volgen van meerdere cursussen.

Inge werkt m.b.t. de totale heup- en knie protheses samen met de orthopeden in de regio en ook is ze actief in het Claudicationetwerk.

Inge’s therapeutische doelstelling is om de kwaliteit van leven voor de cliënt zo optimaal te krijgen en/of te kunnen behouden.

Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

Lees meer
Nathalie Valentine Istas-van Doremalen
Nathalie Valentine Istas-van Doremalen
Algemeen fysiotherapeut
Big-nummer: 99934352204

Speciale aan­dachts­gebieden: Algemeen Fysiotherapeut

Nathalie is als algemeen fysiotherapeut breed georiënteerd en heeft een speciale interesse in de neurologische- en geriatrische fysiotherapie.

Lees meer

Ons team

Benieuwd naar de verhalen en de gezichten achter onze praktijk? Leer ons beter kennen.

Bekijk ons team


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws in de zorg en onze praktijk? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Samenwerkingen