Fysiotherapie bij Artrose

Fysiotherapie bij arthrose is een effectieve behandelmethode om zo goed mogelijk te kunnen functioneren voor mensen die (gewrichts)klachten hebben als gevolg van artrose. De lichamelijke behandeling wordt altijd gecombineerd met een persoonlijk advies.

Waar richt de therapie zich op?

De therapie richt zich met name op functionele training en inzicht geven in de juiste  omgang met de problematiek. Concreet betekent dat: training met als doel het vergroten van beweeglijkheid en de kracht en functie die nodig zijn voor dagelijkse activiteiten.

Daarnaast brengen we voor iedere cliënt de verschillende mogelijkheden voor belasting en belastbaarheid nauwkeurig in beeld. Een belangrijk aspect van deze behandelmethode is het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Om welke klachten gaat het?

Artrose wordt gekenmerkt door pijn tijdens het bewegen van een gewricht. Vaak is er ook sprake van een stram of stijf gevoel in de ochtend of na langere tijd stilzitten.

Wat doet de gespecialiseerde therapeut, waar kan de behandeling uit bestaan?

De behandeling bestaat uit individuele- óf groepstherapie. Doel is het verbeteren van de conditie, toename van de spierkracht, vergroten van de gewrichtsbeweeglijkheid en belasting/belastbaarheid in beeld brengen. Daardoor zijn dagelijkse activiteiten beter vol te houden en neemt de kwaliteit van leven vaak toe.

Nuttig om te weten:

Meer weten over de problematiek of behandeling en of deze therapie geschikt is voor u? Download de folder:

Downloads Folder Artrose
Therapeuten
Marloes Lindner
Marloes Lindner
Geriatrie fysiotherapeut
Big-nummer: 59920038304

Speciale aandachts­gebieden: ouderdoms­klachten zoals: moeite met balans / lopen / opstaan, reva­lida­tie na een totale heup en / of knie, artrose gere­la­teer­de klachten en val­preventie, BPPD, Vestibulaire revalidatie

Door tijdens haar fysiotherapie-opleiding en de daaraan gekoppelde stages ervaring op te doen in de ouderenzorg werd het Marloes duidelijk dat haar interesse bij de doelgroep ‘ouderen’ lag. Tijdens haar werk werd dit bevestigd. Om zich nog meer in de doelgroep te verdiepen startte zij met de masteropleiding fysiotherapie in de geriatrie.

Door multidisciplinair samen te werken met andere behandelaars (ergotherapeuten, diëtisten, logopedisten, huisartsen en specialisten), verzorgend personeel en naasten van de cliënt kan zij de zorg zo effectief en efficiënt mogelijk begeleiden.

De hulpvraag van de cliënt staat altijd centraal. Ook al bestaat er een groot verschil in hulpvragen; uiteindelijk weer hervatten van sport of weer zelfstandig kunnen opstaan uit een stoel, het streven is altijd om samen het doel te behalen.
Marloes’ doelstelling is om iemand weer zo optimaal mogelijk te laten functioneren in de samenleving of in zijn/haar vertrouwde leefomgeving.

Aanwezig op maandag, donderdag en vrijdag

Lees meer
Inge Vaessen
Inge Vaessen
Fysiotherapeut
Big-nummer: 09911549804

Speciale aan­dachts­gebieden: Ouderen­zorg, ge­speciali­seerd claudicatio-­therapeut, BPPD, Vestibulaire revalidatie

Inge richt zich met name op de ouderenzorg en de daarbij horende klachtenbeelden,
Zoals artrose, claudicatio intermittens en de revalidatie na totale heup- en knieprotheses. Ook verzorgt ze valpreventie voor ouderen. De afgelopen jaren heeft zij zich hierin gespecialiseerd door het volgen van meerdere cursussen.

Inge werkt m.b.t. de totale heup- en knie protheses samen met de orthopeden in de regio en ook is ze actief in het Claudicationetwerk.

Inge’s therapeutische doelstelling is om de kwaliteit van leven voor de cliënt zo optimaal te krijgen en/of te kunnen behouden.

Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

Lees meer

Ons team

Benieuwd naar de verhalen en de gezichten achter onze praktijk? Leer ons beter kennen.

Bekijk ons team


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws in de zorg en onze praktijk? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Samenwerkingen