EMDR therapie

EMDR is een kortdurende en krachtige behandelmethode voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring. Denk aan een ongeval, overval, brand of geweldsincidenten. Ook een overlijden, scheiding, verlies of slecht nieuws kan een gebeurtenis zijn die een intens negatief gevoel kan oproepen.  Dit noemen we een trauma.

Het doel van EMDR is om herinneringen aan nare gebeurtenissen te ontdoen van hun negatieve emotionele lading. Daardoor verdwijnen ook de klachten die samenhangen met deze herinneringen.

Behandeling

Bij Fysiotherapie het Centrum kunt u terecht voor behandeling van trauma’s die zijn ontstaan na een eenmalige ingrijpende gebeurtenis. Vaak zijn 1 tot 3 behandelingen voldoende om geen last meer te hebben van deze gebeurtenis.

Werkt EMDR?

Dat EMDR therapie werkt bij trauma’s lijdt geen twijfel. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar EMDR. Daaruit blijkt dat de behandelingen zeer effectief zijn.

Voor welke klachten?

 • Nare herinneringen aan de gebeurtenis
 • Herbelevingen (gevoel dat het steeds opnieuw gebeurt)
 • Vermijden van zaken die met de gebeurtenis te maken hebben
 • Sneller geïrriteerd of kort lontje
 • Concentratieproblemen
 • Onverklaarbare lichamelijke klachten
 • Slaapproblemen
 • Angsten, paniek, je zorgen maken, onrust
 • Stress, verhoogde alertheid of waakzaamheid
 • Schaamte, schuldgevoel of een negatief zelfbeeld
 • Somberheid

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor een intake gesprek. Hierin wordt gekeken of EMDR een geschikte therapie is voor het probleem. De intake valt onder de Psychosomatische Therapie en wordt in de aanvullende verzekeringen vergoed door de zorgverzekeraar. Voor de EMDR behandelingen moet ruim de tijd worden gereserveerd (75 minuten) en wordt een particulier tarief berekend van €94,72 per behandeling.

Therapeut
Radboud Pöpping
Radboud Pöpping
Psychosomatisch oefentherapeut
Big-nummer: 79903610494

Speciale aan­dachts­gebi­eden: Stressgerelateerde klachten, onverklaarde lichamelijke klachten, chronische pijn, verlies- en rouwklachten, hyperventilatie, angst- en/of depressieve klachten, traumabehandeling en EMDR

Radboud heeft de relatie tussen lichaam en geest in zijn werk altijd als het meest boeiend ervaren. Voor hem is het letterlijk en figuurlijk ‘in beweging zijn’ een inspirerend gegeven.  Radbouds aanpak kenmerkt zich door een rustige aandacht voor hoofd, hart en lichaam. Hij pakt graag klachten in samenwerking met de cliënt aan.

In de loop der jaren volgde hij vele opleidingen en cursussen.  Hij is erg enthousiast over bijvoorbeeld de systemische aanpak Familieopstellingen en over Voice Dialogue. Naast deze methoden benut hij veel expertise uit de NARM opleiding, die inzicht geeft over lichamelijke klachten in relatie tot persoonlijke ontwikkelingsstijlen.

Radboud is bij de volgende netwerken aangesloten: Netwerk Psychosomatische Therapie Stedendriehoek, Netwerk Chronische Pijn.

Aanwezig op maandag, woensdag en donderdag

Lees meer

Ons team

Benieuwd naar de verhalen en de gezichten achter onze praktijk? Leer ons beter kennen.

Bekijk ons team


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws in de zorg en onze praktijk? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Samenwerkingen