Hardloopanalyse

Veel hardlopers krijgen te maken met blessures als gevolg van techniek fouten, een slechte rompstabiliteit, te weinig spierkracht, verkeerde schoenen en/of trainingsfouten. De hardloopanalyse brengt het looppatroon in kaart en beoordeelt deze op mogelijke beperkingen in het looppatroon.

Waar richt de analyse zich op?

Bij een hardloopanalyse wordt naar de looptechniek gekeken. De resultaten worden gebruikt om inzicht te krijgen in het ontstaan van mogelijke blessures. De adviezen die naar aanleiding van de hardloopanalyse worden gegeven, zijn gericht op verbetering van kracht en techniek om  blessurevrij te kunnen hardlopen en om herhaling van klachten te voorkomen.

Om welke klachten gaat het?

De hardloopanalyse is bedoeld voor hardlopers en sporters voor wie het hardlopen een onderdeel van hun sport is en die te maken hebben met (terugkerende) blessures. Daarnaast kan het worden ingezet ter preventie van blessures. De hardloopanalyse is er voor zowel beginnende als gevorderde sporters.

Wat doet de gespecialiseerde therapeut?

Onderdelen van de analyse zijn een vraaggesprek, lichamelijk onderzoek en een videoanalyse om de hardlooptechniek in beeld te brengen. Aan de hand van die videobeelden wordt gekeken naar mogelijke oorzaken van ontstane blessures. Tijdens een vervolgconsult krijgt de sporter uitleg en advies en zonodig gerichte oefeningen.

Nuttig om te weten

Tijdens een analyse is het wenselijk nauw aansluitende kleding te dragen, liefst een korte sportbroek/tight en een t-shirt of hemdje.

Meer weten over hardloopanalyse en of dit geschikt voor u is? Download de folder:

Downloads Hardloop folder
Therapeut
Inge Sipkens
Inge Sipkens
Sportfysiotherapeut
Big-nummer: 99035014404

Speciale aan­dachts­ge­bieden: Schouder- en knie­reva­li­datie, hard­loop­ana­lyse, shock­wave the­rapie, echo­gra­fie, medical taping

Inge is een enthousiast hardloper, triatleet en kajakker en weet daardoor zelf hoe belangrijk het sporten voor iemand kan zijn. Als sportfysiotherapeut werkt ze samen met de geblesseerde sporter aan het herstel met “return to sport” als doel.

Ze verzorgt bij de Dierense voetbalverenigingen maandelijks een sportspreekuur op locatie.

Naast sportrevalidatie houdt Inge zich onder andere bezig met de behandeling van schouder- en knieklachten.

Door deel te nemen aan netwerken en regelmatig na te scholen blijft Inge op de hoogte van ontwikkelingen op haar vakgebied. Samen met de cliënt werkt ze, met behulp van een op maat gemaakt behandelplan, toe naar het einddoel dat gezamenlijk wordt opgesteld.

Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Lees meer

Ons team

Benieuwd naar de verhalen en de gezichten achter onze praktijk? Leer ons beter kennen.

Bekijk ons team


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws in de zorg en onze praktijk? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Samenwerkingen