Wat is de rugtriatlon?

De rugtriatlon is een persoonlijk rugtrainingsprogramma, waarmee wekelijks in groepsverband wordt getraind.

Om welke klachten gaat het?

De rugtriatlon is bestemd voor mensen met chronische, terugkerende rugklachten. Hierbij is vaak sprake van verminderde belastbaarheid van de rug, veelal veroorzaakt door instabiliteit van de lage rug.

Wat doet de gespecialiseerde therapeut, waar bestaat de behandeling uit?

De therapeut coacht en geeft begeleiding bij het verbeteren van de stabiliteit en belastbaarheid van de lage rug en werkt samen met de cliënt aan het verminderen van angst om te belasten.

De start van het traject is individueel, waarna cliënten instromen in een groep van maximaal negen deelnemers.

Nuttig om te weten

Om goed te herstellen is een training van minimaal drie maanden gewenst, waarbij de voorkeur uitgaat naar 6 – 12 maanden.

Meer weten over rugtriatlon en of deze training geschikt voor u is? Download de folder:

Therapeut
Ronald Geerdes
Ronald Geerdes
Arbeidsfysiotherapeut
Big-nummer: 29033628304

Speciale aan­dachts­gebieden: chroni­sche lage rug­klachten, ar­beids­gerel­ateerde klachten, schouder- en spier­gerela­teerde klachten, dry needling, Medical Taping, shock­wave the­rapie

Ronald ziet het herstel van en de hulp aan de cliënt als de leidende factor. Daarnaast richt hij zich op de werkende mens op de werkvloer. Dus aan het bureau, in de fabriek of in alle andere situaties waarin werk- en houdingsgerelateerde klachten voorkomen.
Daarbij kan ook dry needling als onderdeel van de behandeling worden uitgevoerd. Hiermee kan het herstel op een positieve manier worden beïnvloed.

Ronald is twee ochtenden in de week aanwezig als arbeidsfysiotherapeut bij de Koninklijke Gazelle B.V. om de medewerkers op locatie te behandelen en advies te geven ten aanzien van preventie van klachten.

Aanwezig op maandag t/m vrijdag

Lees meer

Ons team

Benieuwd naar de verhalen en de gezichten achter onze praktijk? Leer ons beter kennen.

Bekijk ons team


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws in de zorg en onze praktijk? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Samenwerkingen