Snel naar…

Snel naar…

Wat is fysiotherapie bij reuma?

Fysiotherapie bij reuma richt zich op het vergroten van de belastbaarheid en het opbouwen van de belasting op het lichaam bij mensen met reumatische aandoeningen.

Waar richt de therapie zich op?

Fysiotherapie richt zich op verbetering van spierkracht en conditie. Daarbij wordt advies gegeven over de wijze waarop activiteiten in het dagelijks leven het best zijn uit te voeren. Dit resulteert in toename van de kwaliteit van leven.

Om welke klachten gaat het?

Met name pijnklachten die zowel worden veroorzaakt door de reuma als het daardoor ontstane verminderde bewegen, komen in aanmerking voor deze behandeling.

Wat doet de gespecialiseerde therapeut, waar kan de behandeling uit bestaan?

Behandeling vindt plaats in zogenaamde ‘beweeggroepen’ en bestaat uit op het individu  aangepaste trainingsschema’s.  De behandeling is afhankelijk van de hulpvraag van de cliënt.

Nuttig om te weten

Vergoeding vindt plaats vanuit de aanvullende verzekering. Een doorverwijzing door een arts is noodzakelijk.

Meer weten over fysiotherapie bij reuma en of deze therapie geschikt voor u is?
Download folder

Therapeut

Harry Kiene
Harry Kiene
Fysiotherapeut
Big-nummer: 39034115804

Speciale aandachtsgebieden: Reuma en COPD

Harry heeft zich toegelegd op de behandeling van reuma- en COPD-patiënten, waarvoor hij ook specialistische opleidingen heeft gevolgd.

De behandeling vindt voornamelijk plaats in groepsvorm, omdat mensen bij een groepsbehandeling het beste bij elkaar naar boven kunnen halen, ondanks hun chronische beperking.

Volgens Harry is de  mate waarin  mensen elkaar onderling kunnen motiveren en stimuleren, één van de grote voordelen van deze behandelvorm.

Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Samenwerkingen

Copyright: Fysiotherapie Het Centrum | Privacy: Verklaring downloaden | Website: Brandom