Snel naar…

Snel naar…

Wat is Shockwave therapie

Shockwave therapie is een moderne behandelmethode waarbij mechanische schokgolven worden opgewekt. Deze golven gaan via de behandelkop van het apparaat door de huid en dringen dan door in het aangedane weefsel.

Waar richt shockwave therapie zich op?

Shockwave therapie verbetert de stofwisseling en bloedcirculatie en activeert daardoor het vermogen van het lichaam om zelf te herstellen. Daarnaast heeft het een pijnstillend effect. Ook kan shockwave eventueel in pezen aanwezige kalk afbreken. Hierdoor kan het lichaam de kalk afvoeren zodat klachten verdwijnen.

Om welke klachten gaat het?

Shockwave kan worden toegepast bij peesproblematiek of bij verkalkingen in pezen. Bijvoorbeeld in de knie, enkel, elleboog of schouder.

Verschillende behandelindicaties zijn:

  • Hielspoor/fasciitis plantaris;
  • Achillespeesklachten;
  • Jumpers knee;
  • Schouderklachten of verkalkingen in de schouder;
  • Tenniselleboog;
  • Shin splint klachten.

Wat doet de gespecialiseerde therapeut, waar kan de behandeling uit bestaan?

Eerst vindt er een intake en onderzoek plaats, eventueel ook door middel van echografie, waarbij wordt beoordeeld of shockwave een effectieve behandeling kan zijn voor de klachten. Bij de volgende afspraak volgt dan de behandeling. Dit in combinatie met instructies hoe u kunt omgaan met uw klacht. Daarnaast krijgt u, indien nodig, oefeningen die het herstel ondersteunen en bevorderen.

Tijdens de shockwave behandeling wordt de behandelkop op de locatie van de klacht gezet en zult u een tikkend gevoel ervaren. Dit kan soms pijnlijk aanvoelen. Afhankelijk van de grootte van het behandelde gebied duurt dit ongeveer vijftien minuten. Tijdens de behandeling vragen we voortdurend hoe het verloopt en hoe het voor u voelt.

Na de behandeling wordt vaak een klachtenvermindering opgemerkt. Dit geeft echter niet aan dat u direct hersteld bent. Soms kunnen na de behandeling meer klachten aanwezig zijn, wat niet wil zeggen dat de behandeling geen effect heeft. In beide gevallen is dit een normaal beloop. In de meeste gevallen is na twee weken een duidelijke klachtenvermindering te constateren. Het totale herstelproces duurt echter wel langer. Dit zal de therapeut met u bespreken. Gemiddeld zijn er zes behandelingen nodig. Tussen twee behandelingen zit meestal een periode van 7 – 12 dagen.

Nuttig om te weten

Er zitten geen extra kosten verbonden aan de de toepassing van shockwave therapie. De kosten worden als onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling door uw zorgverzekeraar vergoed, mits u voldoende aanvullende verzekeringsrechten heeft

Meer weten over shockwave en of deze therapie geschikt voor u is?
Download folder

Therapeuten

Maureen Bokdam
Maureen Bokdam
Fysiotherapeut
Big-nummer: 59918540004

Speciale aan­dachts­gebieden: Algemeen fysiotherapeut, shock­wave the­rapie

Vóór haar studie fysiotherapie heeft Maureen eerst de opleiding tot verpleegkundige afgerond. Hierna is zij vanuit haar interesse voor het bewegen en functioneren van het menselijk lichaam doorgestroomd naar de opleiding fysiotherapie.

Als algemeen fysiotherapeut is Maureen breed georiënteerd en behandelt zij alle klachten aan het bewegingsapparaat. Ze wil eerst in brede zin patiënten behandelen en ervaring opdoen voordat zij zich gaat specialiseren in een deelgebied van het vak.

De hulpvraag van de cliënt staat centraal en daaruit maakt Maureen een behandelplan om zo samen met de cliënt te werken naar een gemeenschappelijk doel.

Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

Jesse Cornielje
Jesse Cornielje
Sportfysiotherapeut en maatschapslid
Big-nummer: 99912015004

Spe­ciale aan­dachtsgebieden: Schou­der, echografie, elle­boog, knie, enkel en voet, shock­wave thera­pie

Jesse is van jongs af aan een fanatiek sporter en kent de gedachtewereld van (top)sporters dus goed. Optimaal begeleiden van geblesseerde sporters tijdens de revalidatie staat voor Jesse centraal. Met als uiteindelijke doel een zo snel mogelijke, verantwoorde ‘return to sport’.

Jesse richt zich met name op de behandeling van klachten in schouders, knieën, enkels en voeten. Hij neemt deel aan netwerken (op het gebied van schouder-, elleboog-, knie-, enkel- en voetklachten en sportrevalidatie) en werkt nauw samen met orthopeden in de regio. Ook verzorgt hij een keer per maand een sportspreekuur bij VV Dieren.

Jesse stelt de hulpvraag van de cliënt centraal. Het maakt geen verschil of het dan gaat om het herwinnen van een dagelijkse activiteit of om een eventuele terugkeer naar (top)sport. Het doel is om de hulpvraag samen zo goed mogelijk te beantwoorden en de gezamenlijke doelstelling te realiseren.

Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

Ronald Geerdes
Ronald Geerdes
Arbeidsfysiotherapeut
Big-nummer: 29033628304

Speciale aan­dachts­gebieden: chroni­sche lage rug­klachten, ar­beids­gerel­ateerde klachten, schouder- en spier­gerela­teerde klachten, dry needling, Medical Taping, shock­wave the­rapie

Ronald ziet het herstel van en de hulp aan de cliënt als de leidende factor. Daarnaast richt hij zich op de werkende mens op de werkvloer. Dus aan het bureau, in de fabriek of in alle andere situaties waarin werk- en houdingsgerelateerde klachten voorkomen.
Daarbij kan ook dry needling als onderdeel van de behandeling worden uitgevoerd. Hiermee kan het herstel op een positieve manier worden beïnvloed.

Ronald is twee ochtenden in de week aanwezig als arbeidsfysiotherapeut bij de Koninklijke Gazelle B.V. om de medewerkers op locatie te behandelen en advies te geven ten aanzien van preventie van klachten.

Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

Inge Sipkens
Inge Sipkens
Sportfysiotherapeut
Big-nummer: 99035014404

Speciale aan­dachts­ge­bieden: Schouder- en knie­reva­li­datie, hard­loop­ana­lyse, shock­wave the­rapie, echo­gra­fie, medical taping

Als enthousiast hardloper, triatleet en kajakker kan Inge zich uitstekend inleven in de sporter. Mede hierdoor kan ze samen met de sporter werken aan het optimale herstel.
Ze houdt samen met een collega, een manueel therapeut, wekelijks een sportspreekuur en verzorgt bij verschillende sportclubs een sportspreekuur op locatie (VV Dieren, Dierensche Boys).

Door deel te nemen aan netwerken en regelmatig na te scholen blijft Inge op de hoogte van ontwikkelingen op haar vakgebied, zodat zij steeds het optimale uit de revalidatie kan halen.

Samen met de cliënt werkt ze, met behulp van een persoonlijk behandelplan, toe naar het einddoel dat gezamenlijk wordt opgesteld.

Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Samenwerkingen

Copyright: Fysiotherapie Het Centrum | Privacy: Verklaring downloaden | Website: Brandom