de Ronnie Gardiner Methode (RGM)

Meer concentratie, beter praten en bewegen, meer zelfvertrouwen, een betere balans. Het is niet zo gek dat steeds meer mensen laaiend enthousiast zijn over de Ronnie Gardiner Methode (RGM).

Wie of wat is RGM?

Ronnie Gardiner is een succesvolle jazz drummer. Door een persoonlijke tragedie besloot Ronnie in 1980 om zijn talent in te zetten om mensen te helpen. Zo ontstond de Ronnie Gardiner Methode. Een vrolijke oefenmethode voor meerdere zintuigen. Vrolijk omdat ritme en muziek u helpen bij beweging, spraak en hersenactiviteit.

RGM helpt bij neurologische problemen

De methode richt zich op de conditie van de hersenen. Het is dus erg geschikt voor mensen met neurologische aandoeningen. Denk aan Parkinson, MS, CVA, NAH of dementie.

Nuttig om te weten

Meer informatie vind u op de officiële website van Ronnie Gardiner Methode. Neem contact op met Marloes Lindner als u geïnteresseerd bent.

Therapeut
Marloes Lindner
Marloes Lindner
Geriatrie fysiotherapeut
Big-nummer: 59920038304

Speciale aandachts­gebieden: ouderdoms­klachten zoals: moeite met balans / lopen / opstaan, reva­lida­tie na een totale heup en / of knie, artrose gere­la­teer­de klachten en val­preventie, BPPD, Vestibulaire revalidatie

Door tijdens haar fysiotherapie-opleiding en de daaraan gekoppelde stages ervaring op te doen in de ouderenzorg werd het Marloes duidelijk dat haar interesse bij de doelgroep ‘ouderen’ lag. Tijdens haar werk werd dit bevestigd. Om zich nog meer in de doelgroep te verdiepen startte zij met de masteropleiding fysiotherapie in de geriatrie.

Door multidisciplinair samen te werken met andere behandelaars (ergotherapeuten, diëtisten, logopedisten, huisartsen en specialisten), verzorgend personeel en naasten van de cliënt kan zij de zorg zo effectief en efficiënt mogelijk begeleiden.

De hulpvraag van de cliënt staat altijd centraal. Ook al bestaat er een groot verschil in hulpvragen; uiteindelijk weer hervatten van sport of weer zelfstandig kunnen opstaan uit een stoel, het streven is altijd om samen het doel te behalen.
Marloes’ doelstelling is om iemand weer zo optimaal mogelijk te laten functioneren in de samenleving of in zijn/haar vertrouwde leefomgeving.

Aanwezig op maandag t/m donderdag

Lees meer

Ons team

Benieuwd naar de verhalen en de gezichten achter onze praktijk? Leer ons beter kennen.

Bekijk ons team


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws in de zorg en onze praktijk? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Samenwerkingen