Postpartum Consult

Het postpartum consult is een controle van bekken en bekkenbodem na de zwangerschap. Zwangerschap en bevalling vormen risico’s voor het ontwikkelen van klachten van bekken en bekkenbodem.

Klachten en risicofactoren:

  • Vooraf en tijdens zwangerschap lage rug- en bekkenklachten
  • Langdurig persen tijdens de bevalling
  • (Sub) totaalruptuur (‘inscheuren’)
  • Geboortegewicht boven 4000 gram
  • Vacuüm- of tangverlossing
  • Urineverlies tijdens en/of na de zwangerschap
  • Moeizame controle bij ontlasten
  • Verzakkingsklachten

Wat doet de gespecialiseerde therapeut, waar kan de behandeling uit bestaan?

De fysiotherapeut inventariseert de risicofactoren, doet onderzoek, geeft advies en geeft zo nodig een op de klachten afgestemd behandel- en/of oefenprogramma.

Nuttig om te weten

Op de vragenlijst kunt u nog meer risicofactoren vinden. Aan de hand van de ingevulde vragenlijst nemen onze gespecialiseerde fysiotherapeuten contact op.

Het consult (60 min.) wordt vergoed door de aanvullende verzekering. Indien dit niet het geval is, vindt de vergoeding plaats vanuit een eigen bijdrage van €90,-.

Therapeut
Marjo Pubben
Marjo Pubben
Bekkenfysiotherapeut
Big-nummer: 09034761204

Speciale aan­dachts­gebieden: alle vormen van bekken­problema­tiek bij vol­wassenen. PTNS, Zwanger­Fit, joint care, mobilis­atie van os coccygis (staartbeen)

Na haar opleiding tot algemeen fysiotherapeut kwam Marjo door het jarenlang geven van zwangerschapsgymnastiek in aanraking met vrouwen die bekkenproblemen hadden. Inmiddels is ze al geruime tijd Master bekkenfysiotherapeut.

Marjo’s ervaring en deskundigheid ligt op het gebied van het behandelen van alle bekken gerelateerde problemen bij volwassenen.

Verder is zij opgeleid in het toepassen van PTNS (stroombehandeling bij patiënten met een overactieve blaas), behandelen van pijnklachten aan het staartbeen (os coccygis) en het geven van ZwangerFit.

Marjo werkt samen met urologen/gynaecologen en MDL-artsen van het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem en het Gelre ziekenhuis in Zutphen. Zij neemt deel aan netwerkbijeenkomsten van bekkenfysiotherapeuten in de regio. Behalve in Dieren is zij ook nog als bekkenfysiotherapeut werkzaam in een fysiotherapiepraktijk in Deventer.

Marjo stelt de hulpvraag van de cliënt centraal. Van hieruit wordt gezamenlijk een behandeldoel opgesteld, waar de behandeling op wordt gericht.

Aanwezig op maandag en donderdag

Lees meer

Ons team

Benieuwd naar de verhalen en de gezichten achter onze praktijk? Leer ons beter kennen.

Bekijk ons team


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws in de zorg en onze praktijk? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Samenwerkingen