Snel naar…

Snel naar…

Wat is medical taping?

Door het gebruik van ‘medical tape’ kunnen spieren en gewrichten beter (met minder pijn) functioneren. Dit heeft een gunstig effect op het weefselherstel. Medical taping kan  spieren met een te lage spanning weer op spanning brengen, maar ook gespannen spieren laten ontspannen.

Medical tape wordt ook toegepast om vocht in het aangedane gebied te verminderen,  ter ondersteuning van het bewegingsapparaat bij overbelasting en/of om pijnklachten te laten afnemen.

Waarbij wordt medical taping gebruikt?

  • Tijdens de nabehandeling van blessures aan spieren of pezen;
  • Ondersteunen van gewrichten;
  • Spierscheuringen;
  • Ribkneuzingen en/of –breuken;
  • Verminderen van klachten bij overbelasting.

Nuttig om te weten

Gebruik voorafgaand aan de behandeling geen bodylotion. Op het in te tapen gebied moet zich zo weinig mogelijk beharing bevinden.

Maureen Bokdam
Maureen Bokdam
Fysiotherapeut
Big-nummer: 59918540004

Speciale aan­dachts­gebieden: Algemeen fysiotherapeut, shock­wave the­rapie, Handtherapie en medical taping

Vóór haar studie fysiotherapie heeft Maureen eerst de opleiding tot verpleegkundige afgerond. Hierna is zij vanuit haar interesse voor het bewegen en functioneren van het menselijk lichaam doorgestroomd naar de opleiding fysiotherapie.

Als algemeen fysiotherapeut is Maureen breed georiënteerd en behandelt zij alle klachten aan het bewegingsapparaat. Ze wil eerst in brede zin patiënten behandelen en ervaring opdoen voordat zij zich gaat specialiseren in een deelgebied van het vak.

De hulpvraag van de cliënt staat centraal en daaruit maakt Maureen een behandelplan om zo samen met de cliënt te werken naar een gemeenschappelijk doel.

Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

Yuki de Lange
Yuki de Lange
Manueel fysiotherapeut
Big-nummer: 19922232604

Speciale aan­dachts­gebi­eden: Wervelkolom gerelateerde klachten en schouderklachten, core stability training, medical taping, pulmonaire en cardiovasculaire risicomanagement en gesuperviseerde looptraining bij claudicatio intermittens
Yuki is manueel therapeute. Na het afstuderen als fysiotherapeut wilde Yuki zich verder ontwikkelen in het musculoskeletale domein. De complexiteit van de wervelkolom fascineerde haar enorm en daarom heeft ze haar kennis en kunde op het dit gebied verder uitgebreid door een masteropleiding te volgen.

Als musculoskeletale- en manueeltherapeut ondersteunt Yuki het herstel van haar patiënten door samen met de patiënt een behandelstrategie op te stellen, hands- on te werken en andere hulpverleners erbij te betrekken indien dat nodig is. Voor haar staat de cliënt centraal.

Yuki is een grote voorstander van zorg op de juiste plaats. Hiervoor is goede multidisciplinaire samenwerking essentieel. “Samen werken we naar een goed herstel.“

Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Sem Ligt
Sem Ligt
Fysiotherapeut
Big-nummer: 79926032404

Speciale aan­dachts­gebi­eden: algemeen fysiotherapeut, joint care, neurologische fysiotherapeut i.o.

Sem is haar studietijd begonnen met de opleiding Sport en Bewegen, maar haar grote interesse voor het (dis)functioneren van het menselijk lichaam gaf haar de doorslag om fysiotherapie te gaan studeren.
Sem staat aan het begin van haar carrière en is momenteel werkzaam als algemeen fysiotherapeut. Ze behandelt veel klachten aan het bewegingsapparaat en wil graag meer ervaring opdoen in de praktijk, voordat zij zich verder gaat specialiseren binnen de fysiotherapie.
De cliënt staat voor Sem centraal. Ze streeft, in samenspraak met de cliënt, naar een zo hoog mogelijk haalbaar doel. Ze denkt graag met u mee en kijkt er naar uit om u te helpen.

Aanwezigheid: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag

Ronald Geerdes
Ronald Geerdes
Arbeidsfysiotherapeut
Big-nummer: 29033628304

Speciale aan­dachts­gebieden: chroni­sche lage rug­klachten, ar­beids­gerel­ateerde klachten, schouder- en spier­gerela­teerde klachten, dry needling, Medical Taping, shock­wave the­rapie

Ronald ziet het herstel van en de hulp aan de cliënt als de leidende factor. Daarnaast richt hij zich op de werkende mens op de werkvloer. Dus aan het bureau, in de fabriek of in alle andere situaties waarin werk- en houdingsgerelateerde klachten voorkomen.
Daarbij kan ook dry needling als onderdeel van de behandeling worden uitgevoerd. Hiermee kan het herstel op een positieve manier worden beïnvloed.

Ronald is twee ochtenden in de week aanwezig als arbeidsfysiotherapeut bij de Koninklijke Gazelle B.V. om de medewerkers op locatie te behandelen en advies te geven ten aanzien van preventie van klachten.

Aanwezig op maandag t/m vrijdag

Aniek Schipper
Aniek Schipper
Algemeen fysiotherapeut
Big-nummer: 79927769504

Spe­ciale aan­dachtsgebieden: Cesarthera­pie

Aniek is haar studietijd begonnen met de opleiding Oefentherapie Cesar waarvoor zij in 2017 haar diploma heeft gehaald. Haar hart lag van begin af aan al bij de Fysiotherapie en ze heeft ook deze studie met succes afgerond. Door beide opleidingen te volgen is zij het vak vanuit meerdere perspectieven gaan bekijken, waarbij zij zich naast de algemene fysiotherapie ook richt op het behandelen van houdingsgerelateerde klachten.

Ze vindt het belangrijk om de cliënt bewust te laten worden van zijn of haar manier van bewegen en hem/haar te leren hoe het bewegingspatroon invloed kan hebben op het ontstaan van klachten. Hierbij staat de cliënt en zijn/haar hulpvraag centraal. Ze wil graag ervaring opdoen in de praktijk om zich nog verder te gaan specialiseren binnen de fysiotherapie.

Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Inge Sipkens
Inge Sipkens
Sportfysiotherapeut
Big-nummer: 99035014404

Speciale aan­dachts­ge­bieden: Schouder- en knie­reva­li­datie, hard­loop­ana­lyse, shock­wave the­rapie, echo­gra­fie, medical taping

Inge is een enthousiast hardloper, triatleet en kajakker en weet daardoor zelf hoe belangrijk het sporten voor iemand kan zijn. Als sportfysiotherapeut werkt ze samen met de geblesseerde sporter aan het herstel met “return to sport” als doel.

Ze verzorgt bij de Dierense voetbalverenigingen maandelijks een sportspreekuur op locatie.

Naast sportrevalidatie houdt Inge zich onder andere bezig met de behandeling van schouder- en knieklachten.

Door deel te nemen aan netwerken en regelmatig na te scholen blijft Inge op de hoogte van ontwikkelingen op haar vakgebied. Samen met de cliënt werkt ze, met behulp van een op maat gemaakt behandelplan, toe naar het einddoel dat gezamenlijk wordt opgesteld.

Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Tim Spruijt
Tim Spruijt
Manueel therapeut
Big-nummer: 69919840804

Speciale aandachts­gebieden: Manueel therapie, voornamelijk gericht op nek- en  hoofdpijn. Kaakfysiotherapie. Dry-Needling.  

In 2019 is Tim afgestudeerd als manueel­therapeut aan de SOMT. Met deze specialisatie richt hij zich op wervel­kolom­gerelateerde klachten en beperkingen, met speciale aandacht voor nek-, hoofd- en kaakpijn.

Daarnaast behandeld Tim ook knie-, heup-, en enkel­klachten en werkt hij op dit gebied nauw samen met de orthopeden en huisartsen in de regio.

Tim’s drijfveer is het zo goed mogelijk helpen van de cliënt, door diens (hulp)vraag centraal te stellen. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan opgesteld om samen het gestelde doel te behalen.

Aanwezig op maandag, dinsdag woensdag en vrijdag

Samenwerkingen

Copyright: Fysiotherapie Het Centrum | Privacy: Verklaring downloaden | Website: Brandom