Snel naar…

Snel naar…

Kinderbekken-fysiotherapie

Kinderbekkenfysiotherapie is een specialisme binnen de bekkenfysiotherapie, gericht op kinderen met plas- en poepproblemen.

Om welke klachten gaat het?

  • Urineverlies;
  • Ontlastingsverlies (‘streep’ in het ondergoed);
  • Moeizaam poepen;
  • Terugkerende blaasontstekingen;
  • Buikpijnklachten;
  • Pijn rond poep- en plasgaatje.

Wat doet de gespecialiseerde therapeut, waar kan de behandeling uit bestaan?

Na de intake en het onderzoek wordt voorlichting gegeven over het ontstaan van de klachten. De behandeling kan verder bestaan uit het aanleren van juist toiletgedrag, het geven van advies omtrent eten, drinken en bewegen en uit oefentherapie in spelvorm, gericht op controle en motoriek.

Nuttig om te weten

De therapie wordt vergoed bij kinderen tot achttien jaar vanuit de basisverzekering. Verwijzing door huisarts of specialist, zoals vaak gebeurt, is niet altijd noodzakelijk. Zelf contact opnemen kan ook.

Therapeuten

Bianca Salvatore
Bianca Salvatore
Bekkenfysiotherapeut
Big-nummer: 29034901704

Speciale aandachts­gebieden: bekken­bodem­klachten bij mannen, vrouwen en kinderen, lage rug, stuit- en bekken­klachten ron­dom zwanger­schap en beval­ling (ook als deze langer bestaan), seksuele pro­blemen op basis van ver­stoorde functie van de bekken­bodem (zowel bij mannen als vrouwen)

Bianca was aanvankelijk werkzaam als algemeen fysiotherapeut en Zwanger-fit docente. Aansluitend heeft ze zich gespecialiseerd als bekken- en kinderbekkenfysiotherapeut.
Naast haar werkzaamheden te Dieren is Bianca tevens actief als kinderbekken- en bekkenfysiotherapeut in het Isala-ziekenhuis te Zwolle waar ze naast haar werkzaamheden in de polikliniek ook bekkenbodemonderzoek uitvoert. Dit in samenwerking met urologen en uro-gynaecologen.

Omdat bekkenbodemklachten voor veel mensen in de taboesfeer zitten, maar een grote invloed op kwaliteit van leven kunnen hebben, vindt Bianca het erg belangrijk dit probleem zo gericht mogelijk te onderzoeken en te behandelen. Zo nodig werkt ze samen met de huisarts en/of specialist.

Bianca is ook actief in verschillende multidisciplinaire overlegorganen en binnen verschillende netwerken in de regio. Dit in het Gelre Ziekenhuis te Zutphen, het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem en het Isala Ziekenhuis in Zwolle.

Aanwezig op vrijdag

Samenwerkingen

Copyright: Fysiotherapie Het Centrum | Privacy: Verklaring downloaden | Website: Brandom