Snel naar…

Snel naar…

Hardloopanalyse

Veel hardlopers krijgen te maken met blessures als gevolg van techniek fouten, een slechte rompstabiliteit, te weinig spierkracht, verkeerde schoenen en/of trainingsfouten. De hardloopanalyse brengt het looppatroon in kaart en beoordeelt deze op mogelijke beperkingen in het looppatroon.

Waar richt de analyse zich op?

Bij een hardloopanalyse wordt naar de looptechniek gekeken. De resultaten worden gebruikt om inzicht te krijgen in het ontstaan van mogelijke blessures. De adviezen die naar aanleiding van de hardloopanalyse worden gegeven, zijn gericht op verbetering van kracht en techniek om  blessurevrij te kunnen hardlopen en om herhaling van klachten te voorkomen.

Om welke klachten gaat het?

De hardloopanalyse is bedoeld voor hardlopers en sporters voor wie het hardlopen een onderdeel van hun sport is en die te maken hebben met (terugkerende) blessures. Daarnaast kan het worden ingezet ter preventie van blessures. De hardloopanalyse is er voor zowel beginnende als gevorderde sporters.

Wat doet de gespecialiseerde therapeut?

Onderdelen van de analyse zijn een vraaggesprek, lichamelijk onderzoek en een videoanalyse om de hardlooptechniek in beeld te brengen. Aan de hand van die videobeelden wordt gekeken naar mogelijke oorzaken van ontstane blessures. Tijdens een vervolgconsult krijgt de sporter uitleg en advies en zonodig gerichte oefeningen.

Nuttig om te weten

Tijdens een analyse is het wenselijk nauw aansluitende kleding te dragen, liefst een korte sportbroek/tight en een t-shirt of hemdje.

Meer weten over hardloopanalyse en of dit geschikt voor u is?
Download folder

Therapeut

Inge Sipkens
Inge Sipkens
Sportfysiotherapeut
Big-nummer: 99035014404

Speciale aan­dachts­ge­bieden: Schouder- en knie­reva­li­datie, hard­loop­ana­lyse, shock­wave the­rapie, echo­gra­fie, medical taping

Als enthousiast hardloper, triatleet en kajakker kan Inge zich uitstekend inleven in de sporter. Mede hierdoor kan ze samen met de sporter werken aan het optimale herstel.
Ze houdt samen met een collega, een manueel therapeut, wekelijks een sportspreekuur en verzorgt bij verschillende sportclubs een sportspreekuur op locatie (VV Dieren, Dierensche Boys).

Door deel te nemen aan netwerken en regelmatig na te scholen blijft Inge op de hoogte van ontwikkelingen op haar vakgebied, zodat zij steeds het optimale uit de revalidatie kan halen.

Samen met de cliënt werkt ze, met behulp van een persoonlijk behandelplan, toe naar het einddoel dat gezamenlijk wordt opgesteld.

Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Samenwerkingen

Copyright: Fysiotherapie Het Centrum | Privacy: Verklaring downloaden | Website: Brandom