Snel naar…

Snel naar…

Echografie

Echografie is beeldvormend onderzoek met behulp van geluidsgolven en is ook bekend vanuit de zwangerschapsdiagnostiek. Het kan worden gebruikt als een aanvulling op het fysiotherapeutisch onderzoek. De diagnose kan er nauwkeuriger door worden gesteld en het behandelplan meer op maat gesneden.

Waar richt het onderzoek zich op?

Met behulp van echografie kunnen aandoeningen van spieren, pezen, slijmbeurzen, kapsels, banden, zenuwen, bloedvaten en botstructuren worden beoordeeld. Met name in schouder, elleboog, pols, hand, heup, knie, achillespees en enkel.

Wat doet de gespecialiseerde therapeut tijdens een echografisch onderzoek?

Met behulp van een zogenaamde ‘transducer’ die over de huid wordt bewogen, worden beelden op een monitor zichtbaar.

Nuttig om te weten

Echografie is pijnloos en niet schadelijk voor het lichaam. Meer weten over echografie?
Download folder

Therapeuten

Jesse Cornielje
Jesse Cornielje
Sportfysiotherapeut en maatschapslid
Big-nummer: 99912015004

Spe­ciale aan­dachtsgebieden: Schou­der, echografie, elle­boog, knie, enkel en voet, shock­wave thera­pie

Jesse is van jongs af aan een fanatiek sporter en kent de gedachtewereld van (top)sporters dus goed. Optimaal begeleiden van geblesseerde sporters tijdens de revalidatie staat voor Jesse centraal. Met als uiteindelijke doel een zo snel mogelijke, verantwoorde ‘return to sport’.

Jesse richt zich met name op de behandeling van klachten in schouders, knieën, enkels en voeten. Hij neemt deel aan netwerken (op het gebied van schouder-, elleboog-, knie-, enkel- en voetklachten en sportrevalidatie) en werkt nauw samen met orthopeden in de regio. Ook verzorgt hij een keer per maand een sportspreekuur bij VV Dieren.

Jesse stelt de hulpvraag van de cliënt centraal. Het maakt geen verschil of het dan gaat om het herwinnen van een dagelijkse activiteit of om een eventuele terugkeer naar (top)sport. Het doel is om de hulpvraag samen zo goed mogelijk te beantwoorden en de gezamenlijke doelstelling te realiseren.

Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

Inge Sipkens
Inge Sipkens
Sportfysiotherapeut
Big-nummer: 99035014404

Speciale aan­dachts­ge­bieden: Schouder- en knie­reva­li­datie, hard­loop­ana­lyse, shock­wave the­rapie, echo­gra­fie, medical taping

Als enthousiast hardloper, triatleet en kajakker kan Inge zich uitstekend inleven in de sporter. Mede hierdoor kan ze samen met de sporter werken aan het optimale herstel.
Ze houdt samen met een collega, een manueel therapeut, wekelijks een sportspreekuur en verzorgt bij verschillende sportclubs een sportspreekuur op locatie (VV Dieren, Dierensche Boys).

Door deel te nemen aan netwerken en regelmatig na te scholen blijft Inge op de hoogte van ontwikkelingen op haar vakgebied, zodat zij steeds het optimale uit de revalidatie kan halen.

Samen met de cliënt werkt ze, met behulp van een persoonlijk behandelplan, toe naar het einddoel dat gezamenlijk wordt opgesteld.

Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Tessa  van Luijk-Olyve
Tessa van Luijk-Olyve
Sportfysiotherapeut
Big-nummer: 79916365504

Spe­ciale aan­dachts­ge­bie­den: Lies, heup, enkel en voet, echografie, me­dical taping, joint care, shock­wave thera­pie, sport- en bewe­gings­analyse

Tessa draaide mee in de wereld van de topsport (met name in het turnen en acrobatiek) en kan zich dan ook goed in een (top)sporter inleven. Via haar opleidingen in de fysiotherapie en sportfysiotherapie heeft zij zich tevens verdiept in andere sporten.

Haar uitgangspunt is: blijven bewegen ondanks een blessure, een optimale begeleiding naar ‘return to play’ en blessurepreventie.

Klachten in de regio van de schouder, lies, heup, knie, enkel en voet, behandeling en preventie van sportblessures en (sport gerelateerde) bewegingsanalyses behoren tot haar deskundigheid. Shockwave therapie en medical taping kunnen onderdeel zijn van de behandeling. Of de klachten nu gerelateerd zijn aan sport, werk, dagelijkse activiteiten of als gevolg van een trauma of operatie, samen met de cliënt streeft zij er naar te zorgen dat activiteiten weer in een zo goed mogelijke vorm worden uitgevoerd kunnen, zodat aan de hulpvraag beantwoord wordt.

Aanwezig op dinsdag t/m vrijdag

Samenwerkingen

Copyright: Fysiotherapie Het Centrum | Privacy: Verklaring downloaden | Website: Brandom