Snel naar…

Snel naar…

Dry Needling

Dry needling is een techniek waarbij een zeer dun naaldje door de huid en spier direct in een triggerpoint wordt geprikt. Zo’n triggerpoint is een zeer plaatselijke verharde en pijnlijke plek (een ‘knoop’) in een spier, die de oorzaak kan zijn van allerlei pijnklachten. Omdat er geen vloeistof wordt geïnjecteerd spreken we van dry needling.

Om welke klachten gaat het?

  • Lokale pijn in een spier, met of zonder uitstraling;
  • Bewegingsbeperkingen en/of stijfheid;
  • Verminderde kracht in een spier door triggerpoints;
  • Pijnklachten en pijnontwijkend gedrag;
  • Reacties zoals zweten, duizeligheid, licht in het hoofd, wazig zien, rillerig zijn of koude handen;
  • Tintelingen in arm/been, hoofdpijn, duizeligheid.

Triggerpoints kunnen ook ontstaan in de bekkenbodemspieren en in de spieren rondom het bekken. Deze geven vaak uitstralende pijn in de buik, liezen en bovenbenen.

Wat doet de behandelaar, waar bestaat de behandeling uit?

Via het gericht prikken met een naaldje wordt de spierverharding losgemaakt. Het inbrengen van het naaldje is niet voelbaar. Als de spierverharding wordt aangeprikt kan het zijn dat de spier kort aanspant. Dat geeft kortdurend een soort krampgevoel en kan gepaard gaan met wat lokale pijn en soms ook uitstralende pijn. Daarna ontspant de spier zich meestal direct. Cliënten krijgen oefeningen voor thuis mee om de verbeterde beweeglijkheid die is ontstaan te handhaven.

Nuttig om te weten

Deze methode maakt deel uit van de algehele behandeling fysiotherapie. Indien de aanvullende verzekering fysiotherapie dekt, vallen ook de kosten voor dry needling hieronder.

Therapeuten

Elize van den Brink
Elize van den Brink
Manueel therapeut
Big-nummer: 39062660404

Speciale aan­dachts­gebieden: Rug­klachten, core sta­bility training, arm- en nek­klachten (KANS) en el­leboog­klachten, dry needling

Manuele therapie is gericht op gespecialiseerd onderzoek en behandeling van de gewrichten (in het bijzonder de wervelkolom). Het letterlijk en figuurlijk persoonlijk contact maken met mensen om samen te kijken waar iemands probleem zit en dit aan te pakken, is voor haar de uitdaging.

Hands-on werken is wat Elize graag doet. Haar doelstelling is om mensen inzicht te geven in hun dagelijkse manier van bewegen en belasten. Door de beweeglijkheid van de gewrichten en de ontspanning van de spieren te verbeteren, zal de hele houding en het bewegen verbeteren. Zo hoopt ze mensen de controle over hun eigen lijf weer terug te kunnen geven.

Aanwezig op dinsdag, woensdag en vrijdag

Ronald Geerdes
Ronald Geerdes
Arbeidsfysiotherapeut
Big-nummer: 29033628304

Speciale aan­dachts­gebieden: chroni­sche lage rug­klachten, ar­beids­gerel­ateerde klachten, schouder- en spier­gerela­teerde klachten, dry needling, Medical Taping, shock­wave the­rapie

Ronald ziet het herstel van en de hulp aan de cliënt als de leidende factor. Daarnaast richt hij zich op de werkende mens op de werkvloer. Dus aan het bureau, in de fabriek of in alle andere situaties waarin werk- en houdingsgerelateerde klachten voorkomen.
Daarbij kan ook dry needling als onderdeel van de behandeling worden uitgevoerd. Hiermee kan het herstel op een positieve manier worden beïnvloed.

Ronald is twee ochtenden in de week aanwezig als arbeidsfysiotherapeut bij de Koninklijke Gazelle B.V. om de medewerkers op locatie te behandelen en advies te geven ten aanzien van preventie van klachten.

Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

Jolanda Vlieg
Jolanda Vlieg
Manueel therapeut en kinder-manueeltherapeut
Big-nummer: 39046547604

Speciale aandachts­gebieden: wervel­kolom gerelateerde klachten, hoofd­pijn­klachten, bekken­klachten tijdens en na de zwanger­schap, voorkeurs­houdingen bij baby’s, Dry Needling

Na Jolanda’s studie kwam zij veel in aanraking met nek- en rugklachten. Dit wekte bij haar de interesse op dit gebied waardoor zij koos voor de specialisatie in de manueel therapie en kindermanueeltherapie.

Jolanda vindt het erg fijn om samen met mensen te werken aan het gezondheidsprobleem waarvoor ze zich melden. Daarbij ervaart ze het ook als heel erg dankbaar werk. Dit omdat ze als therapeut samen met de cliënt het behandelplan opstelt en uitvoert en dus het gehele proces volgt, tot het uiteindelijke hoofddoel zo goed mogelijk is bereikt.

Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Samenwerkingen

Copyright: Fysiotherapie Het Centrum | Privacy: Verklaring downloaden | Website: Brandom