Snel naar…

Snel naar…

Rugtrainingsprogramma

Het rugtrainingsprogramma is er op gericht om de belastbaarheid van de rug te verbeteren. Dit gebeurt zowel individueel als in groepsverband. Het programma is bedoeld voor mensen die langer dan zes weken klachten in de onderrug hebben.

Om welke klachten gaat het?

  • Pijn in de lage rug die langer dan zes weken bestaat;
  • Beperkingen in het dagelijks leven (incl. werk) als gevolg van rugklachten.

Wat doet de gespecialiseerde therapeut, waar kan de behandeling uit bestaan?

De eerste behandelingen zijn individueel en gericht op informeren, adviseren en verbetering van de stabiliteit en coördinatie van de lage rug. Daarna vindt training in de oefenzaal plaats met groepen van maximaal drie personen.

Nuttig om te weten

Het rugtrainingsprogramma kan op zichzelf staan maar ook een voortraject  zijn van de zogenaamde ‘rugtriatlon’.

Meer weten over rugtrainingsprogramma en of deze therapie geschikt voor u is?
Download folder

Therapeuten

Sandra Bakker
Manueel- en handtherapeut

Speciale aandacht­sgebieden: wervel­kolom­gerelateerde klachten, KANS (Klachten Arm Nek Schouder), hand-, pols-, en onder­arm­klachten, maken van spalken voor hand en pols

Sandra probeert klachten op het gebied van de wervelkolom te verhelpen door middel van manipulaties en mobilisaties, maar ook door bijvoorbeeld het trainen van stabiliteit en het geven van advies over belasting/belastbaarheid en houding. Dit geldt ook voor het behandelen van klachten aan de hand en de pols. Voor het behandelen van deze klachten is het maken van een spalk mogelijk ook een onderdeel van de behandeling.

De combinatie manueeltherapie/handfysiotherapie is voor Sandra interessant. Soms zijn handklachten bijvoorbeeld afkomstig vanuit de wervelkolom. Denk aan KANS (Klachten Arm Nek Schouder), beter bekend als RSI klachten. Mede door deze twee specialisaties is de weg vaak korter om te beoordelen waar de oorsprong van het probleem ligt.

Sandra is als manueeltherapeut en fysiotherapeut in staat om mensen met klachten gerelateerd aan de wervelkolom en hand/arm te begeleiden en ondersteunen. Dit om zowel fysiek als psychisch beter te kunnen functioneren in het dagelijks leven.

Sandra is lid van Handennetwerk Rijnstate

Aanwezig op maandag, woensdag en donderdag

Elize van den Brink
Manueel therapeut

Speciale aan­dachts­gebieden: Rug­klachten, core sta­bility training, arm- en nek­klachten (KANS) en el­leboog­klachten, dry needling

Manuele therapie is gericht op gespecialiseerd onderzoek en behandeling van de gewrichten (in het bijzonder de wervelkolom). Het letterlijk en figuurlijk persoonlijk contact maken met mensen om samen te kijken waar iemands probleem zit en dit aan te pakken, is voor haar de uitdaging.

Hands-on werken is wat Elize graag doet. Haar doelstelling is om mensen inzicht te geven in hun dagelijkse manier van bewegen en belasten. Door de beweeglijkheid van de gewrichten en de ontspanning van de spieren te verbeteren, zal de hele houding en het bewegen verbeteren. Zo hoopt ze mensen de controle over hun eigen lijf weer terug te kunnen geven.

Aanwezig op maandag t/m donderdag

Samenwerkingen

Copyright: Fysiotherapie Het Centrum | Privacy: Verklaring downloaden | Website: Brandom