Snel naar…

Snel naar…

Fysio-Fit

Fysio-fit is een groepstraining onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. Er wordt getraind in kleine groepen, aan de hand van persoonlijke trainingsprogramma’s. De specifieke deskundigheid van de fysiotherapeut zorgt ervoor dat gestelde doelen op optimale en medisch verantwoorde wijze worden behaald.

Wat is het doel van Fysio-Fit?

Doel is het verbeteren van conditie, kracht en lichamelijke belastbaarheid door middel van specifieke training. Dit is gericht op persoonlijke doelstellingen. Fysieke verbeteringen dragen bij aan beter functioneren en beter voelen.

Voor wie is de training bedoeld

 • Voor mensen die gebaat zijn bij deskundige begeleiding, die de begeleiding op een ‘gewone’ sportschool overstijgt. Met name door specialistische medische kennis van de fysiotherapeut/trainer;
 • Voor fysiotherapeutisch uitbehandelde, klachtenvrije cliënten die toch hun conditie en kracht nog verder willen verbeteren;
 • Voor iedereen die, ondanks fysieke beperkingen, op verantwoorde wijze zo fit mogelijk wil worden c.q. blijven.

Redenen om deel te nemen

 • Op peil houden van de algehele conditie;
 • Fysiek beter voelen;
 • Meer bewegen en dit ook vol houden;
 • Terugkerende pijnen verminderen c.q. voorkomen;
 • Goed en verantwoord herstellen na een operatie;
 • Weer kunnen sporten na een (sport)blessure;
 • Optimaal in conditie blijven ondanks een ernstige ziekte;
 • Zo lang mogelijk fit blijven tijdens de zwangerschap;
 • Lichamelijke veroudering tegen gaan;
 • Dagelijkse inspanningen (lopen, fietsen e.d.) langer vol kunnen houden;
 • Of één van de andere duizend redenen…

Wanneer

De trainingen worden zowel ’s avonds als overdag gegeven. In beginsel is dit met een vaste groep op een vast tijdstip. Uiteraard gebeurt dit op basis van wensen en mogelijkheden.

Nuttig om te weten

Deelname aan het Fysio-Fit programma is geen verzekerde zorg. De kosten komen daarom voor eigen rekening.

Voordat wordt begonnen met het trainen vinden een intakegesprek en een conditietest plaats. Hiervoor kunt u een afspraak maken. Aan de hand van de verkregen informatie wordt in overleg een trainingsprogramma samengesteld, gebaseerd op mogelijkheden en doel(en).

Voor meer informatie: klik naar de folder of neem contact op met Jesse Cornielje (Fysio-Fit coördinator).
Download folder

Therapeuten

Gerdien Beunk
Fysiotherapeut

Speciale aandachts­gebieden: COPD, Duizeligheid, Ouderenzorg

Gerdien is algemeen fysiotherapeut en heeft vanuit haar ervaring affiniteit ontwikkeld met de ouderenzorg en zich op dit gebied gespecialiseerd middels verschillende cursussen. Met deze kennis behandelt zij in de praktijk mensen met o.a. neurologische aandoeningen, artrose, heup- en knieprothesen, duizeligheidsklachten en TENS. Daarnaast heeft zij zich middels cursussen verder gespecialiseerd op het gebied van de COPD. Ook is ze actief in het ParkinsonNet.

Gerdien vindt het belangrijk dat iedere cliënt de voor hem of haar optimale zorg krijgt. Hierbij tracht ze altijd, samen met de cliënt, het hoogst haalbare na te streven, ondanks de beperkingen die kunnen bestaan.

Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Elize van den Brink
Manueel therapeut

Speciale aan­dachts­gebieden: Rug­klachten, core sta­bility training, arm- en nek­klachten (KANS) en el­leboog­klachten, dry needling

Manuele therapie is gericht op gespecialiseerd onderzoek en behandeling van de gewrichten (in het bijzonder de wervelkolom). Het letterlijk en figuurlijk persoonlijk contact maken met mensen om samen te kijken waar iemands probleem zit en dit aan te pakken, is voor haar de uitdaging.

Hands-on werken is wat Elize graag doet. Haar doelstelling is om mensen inzicht te geven in hun dagelijkse manier van bewegen en belasten. Door de beweeglijkheid van de gewrichten en de ontspanning van de spieren te verbeteren, zal de hele houding en het bewegen verbeteren. Zo hoopt ze mensen de controle over hun eigen lijf weer terug te kunnen geven.

Aanwezig op maandag t/m donderdag

Jesse Cornielje
Sportfysiotherapeut en maatschapslid

Spe­ciale aan­dachtsgebieden: Schou­der, elle­boog, knie, enkel en voet, shock­wave thera­pie

Jesse is van jongs af aan een fanatiek sporter en kent de gedachtewereld van (top)sporters dus goed. Optimaal begeleiden van geblesseerde sporters tijdens de revalidatie staat voor Jesse centraal. Met als uiteindelijke doel een zo snel mogelijke, verantwoorde ‘return to sport’.

Jesse richt zich met name op de behandeling van klachten in schouders, knieën, enkels en voeten. Hij neemt deel aan netwerken (op het gebied van schouder-, elleboog-, knie-, enkel- en voetklachten en sportrevalidatie) en werkt nauw samen met orthopeden in de regio. Ook verzorgt hij een keer per maand een sportspreekuur bij VV Dieren.

Jesse stelt de hulpvraag van de cliënt centraal. Het maakt geen verschil of het dan gaat om het herwinnen van een dagelijkse activiteit of om een eventuele terugkeer naar (top)sport. Het doel is om de hulpvraag samen zo goed mogelijk te beantwoorden en de gezamenlijke doelstelling te realiseren.

Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

Tessa Olyve
Sportfysiotherapeut

Spe­ciale aan­dachts­ge­bie­den: Lies, heup, enkel en voet, me­dical taping, shock­wave thera­pie, sport- en bewe­gings­analyse

Tessa draaide mee in de wereld van de topsport (met name in het turnen en acrobatiek) en kan zich dan ook goed in een (top)sporter inleven. Via haar opleidingen in de fysiotherapie en sportfysiotherapie heeft zij zich tevens verdiept in andere sporten.

Haar uitgangspunt is: blijven bewegen ondanks een blessure, een optimale begeleiding naar ‘return to play’ en blessurepreventie.

Klachten in de regio van de schouder, lies, heup, knie, enkel en voet, behandeling en preventie van sportblessures en (sport gerelateerde) bewegingsanalyses behoren tot haar deskundigheid. Shockwave therapie en medical taping kunnen onderdeel zijn van de behandeling. Of de klachten nu gerelateerd zijn aan sport, werk, dagelijkse activiteiten of als gevolg van een trauma of operatie, samen met de cliënt streeft zij er naar te zorgen dat activiteiten weer in een zo goed mogelijke vorm worden uitgevoerd kunnen, zodat aan de hulpvraag beantwoord wordt.

Aanwezig op dinsdag t/m vrijdag

Inge Vaessen
Fysiotherapeut

Speciale aan­dachts­gebieden: Ouderen­zorg, ge­speciali­seerd claudicatio-­therapeut

Inge richt zich met name op de ouderenzorg en de daarbij horende klachtenbeelden,
Zoals artrose, claudicatio intermittens en de revalidatie na totale heup- en knieprotheses. Ook verzorgt ze valpreventie voor ouderen. De afgelopen jaren heeft zij zich hierin gespecialiseerd door het volgen van meerdere cursussen.

Inge werkt m.b.t. de totale heup- en knie protheses samen met de orthopeden in de regio en ook is ze actief in het Claudicationetwerk.

Inge’s therapeutische doelstelling is om de kwaliteit van leven voor de cliënt zo optimaal te krijgen en/of te kunnen behouden.

Aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

Samenwerkingen

Copyright: Fysiotherapie Het Centrum | Privacy: Verklaring downloaden | Website: Brandom