Snel naar…

Snel naar…

Echografie

Echografie is beeldvormend onderzoek met behulp van geluidsgolven en is ook bekend vanuit de zwangerschapsdiagnostiek. Het kan worden gebruikt als een aanvulling op het fysiotherapeutisch onderzoek. De diagnose kan er nauwkeuriger door worden gesteld en het behandelplan meer op maat gesneden.

Waar richt het onderzoek zich op?

Met behulp van echografie kunnen aandoeningen van spieren, pezen, slijmbeurzen, kapsels, banden, zenuwen, bloedvaten en botstructuren worden beoordeeld. Met name in schouder, elleboog, pols, hand, heup, knie, achillespees en enkel.

Wat doet de gespecialiseerde therapeut tijdens een echografisch onderzoek?

Met behulp van een zogenaamde ‘transducer’ die over de huid wordt bewogen, worden beelden op een monitor zichtbaar.

Nuttig om te weten

Echografie is pijnloos en niet schadelijk voor het lichaam. Meer weten over echografie?
Download folder

Therapeuten

Ben Jansen
Fysiotherapeut

Speciale aandacht­sgebieden: lage rug-, schouder-, knie-, enkel- en voet­problematiek, shockwave therapie, echografie, medical taping

Na het CIOS (sportopleiding) studeerde Ben af als fysiotherapeut. Hij is werkzaam geweest als fitnesscoach en personal trainer en heeft bij betaald voetbalorganisaties gewerkt (Voetbalacademie NEC/FC Oss en FC Twente). Op die basis heeft hij uiteraard speciale interesse voor sporters en hun blessures. Hij is net zo gedreven als een topsporter om het beste uit de cliënt te halen, ieder op zijn eigen niveau.

Ben is aangesloten bij het Hielpijncentrum. Daarnaast werkt hij samen met de orthopeden in de regio.

Ben stelt de hulpvraag van de cliënt centraal, om van daaruit samen met de cliënt een behandelplan op te stellen en die hulpvraag zo goed mogelijk te beantwoorden.

Aanwezig op maandag t/m donderdag

Inge Sipkens
Sportfysiotherapeut

Speciale aan­dachts­ge­bieden: Schouder- en knie­reva­li­datie, hard­loop­ana­lyse, shock­wave the­rapie, echo­gra­fie, medical taping

Als enthousiast hardloper, triatleet en kajakker kan Inge zich uitstekend inleven in de sporter. Mede hierdoor kan ze samen met de sporter werken aan het optimale herstel.
Ze houdt samen met een collega, een manueel therapeut, wekelijks een sportspreekuur en verzorgt bij verschillende sportclubs een sportspreekuur op locatie (VV Dieren, Dierensche Boys).

Door deel te nemen aan netwerken en regelmatig na te scholen blijft Inge op de hoogte van ontwikkelingen op haar vakgebied, zodat zij steeds het optimale uit de revalidatie kan halen.

Samen met de cliënt werkt ze, met behulp van een persoonlijk behandelplan, toe naar het einddoel dat gezamenlijk wordt opgesteld.

Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Samenwerkingen

Copyright: Fysiotherapie Het Centrum | Privacy: Verklaring downloaden | Website: Brandom