Snel naar…

Snel naar…

COPD en Long-Fit

28 februari 2019

Sinds 1 januari 2019 is er een aanpassing in de vergoeding bij patienten met COPD. Heeft u COPD stadium 2, 3 of 4? Dan komt u in aanmerking voor vergoeding van fysiotherapie vanuit de basisverzekering!  Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij uw fysiotherapeut of bij Ellen Elshof, e.elshof@fhc-dieren.nl of (0313) 745 132.

Daarnaast bieden wij een nieuwe vorm van trainen aan voor patiënten met COPD. Dit doen we in de vorm van de long-fit groep.

In de long-fit traint u in een groep met andere longpatiënten, gedurende 1 uur in de week, onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut in longziekten. Er wordt getraind aan de hand van een persoonlijk trainingsprogramma.  De therapie heeft het behouden of verbeteren van het niveau waarop u nu actief bent als doel. De training is bedoeld voor mensen die gebaat zijn bij deskundige begeleiding, door een fysiotherapeut die de noodzakelijke specialistische medische kennis heeft.  Redenen om deel te nemen: optimaal in conditie blijven ondanks een chronische ziekte, fysiek beter voelen, dagelijkse inspanningen langer vol kunnen houden.  Nuttig om te weten: deelname aan long-fit is geen verzekerde zorg. De kosten komen daarom voor eigen rekening.

Samenwerkingen

Copyright: Fysiotherapie Het Centrum | Privacy: Verklaring downloaden | Website: Brandom